tisdag 8 januari 2013

Oregano olja

Är inne på en ny omgång med oregano. Ni som följt min blogg vet att jag körde en ganska intensiv kur med oregano ett tag innan jul. Allt enligt Jini Patel Thompsons rekommendationer (fast i något högre dos.. ;-)). Fick strax före jul ett intressant mail (tack Christina!) från en kvinna som även hon intresserat sig för oreganons fantastiska egenskaper vad gäller smärtlindring, bakteriebekämpning och så vidare. Eftersom hon börjat saluföra oregano i kapslar (den jag körde var i droppform och jag doserade ju själv i tomma kapslar alternativt svalde oljan med vatten) skickade hon mig lite prover som jag för tillfället håller på att testa.

Första gången jag provade var när vi trodde att lillan var magsjuk (uppenbarligen var det något annat) och min egen mage vände sig. Kände mig spyfärdig o tänkte att jag testar.. tre timmar senare var illamåendet borta och jag kände mig inte längre kräkfärdig. Ni är säkert fler som vet att jag kör oregano mot urinvägsinfektioner också. Otroligt effektivt!

Hur som helst. Har kört en kapsel dagligen sen dess, enligt de rekommendationer som medföljde men måste erkänna att jag ännu inte haft nån dundereffekt. Inte lika stark som den jag fick från min egendoserade oregano. Dock har jäsningarna varit bättre, det skall jag erkänna. Tror dock att magen är i för kasst skick för tillfället för att kunna göra en rättvis bedömning. Fortsätter tills kapslarna är slut och sen får jag överväga att testa igen när utgångsläget för magen är bättre! Vill ändå rekommendera oregano mot jäsningar i tarmen och matsmältningsproblem Tror bestämt att oregano kommer att vara en uppstickare vad gäller naturliga substanser mot bakterieinfektioner och andra problem - inom en ganska snar framtid! Oavsett läkemedelsindustrins högtsträvande försök att motarbeta allt vad information om den här typen av substanser innebär. Man kan försöka styra ett folk och man kan komma ganska långt på det (för att tjäna pengar såklart!) men man kan inte hindra dem från att hitta vad de söker så länge informationen fortfarande går att finna. Tack för mig! :) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar