fredag 25 januari 2013

Magsjukan from hell numero 2

Det går verkligen troll i det här.. Trodde vi haft vår släng av magsjuka i den här familjen, men tydligen hade jag fel. Återigen. Sedan jag och min make träffades har vi knappt varit sjuka (om man bortser från mina tarmincidenter, en blindtarm och några njurbäckeninflammationer.. ehrm, hur bra lät det där då?). Men vanliga, traditionella åkommor (magsjuka, förkylningar osv) har vi klarat oss ifrån. Tills lillan kom.

Sedan dess har vi haft magsjuka säkert tre gånger i den här familjen. TROTS ihärdigt och flitigt användande av decinfektionsmedel, sprit you name it. Totalsanering efter varje magsjuka. Bytt alla kläder, handdukar, sängkläder.. spritat alla dörrhandtag, lysknappar och så vidare och så vidare. Tvättat golv, kastat gammal mat.. ja, allt sånt. Det verkar inte hjälpa...

Lillan hade ju sina kaskadspyor i tisdags. Sen lugnt, bortsett från att hon kinkar något otroligt med mat och dryck. Det är en fajt varje gång. Igår började jag känna mig illamående. Åkte o handlade. DUM idé!! Skulle stannat hemma. Trodde jag skulle krevera i affären - men jag tog mig i alla fall hem. Blev bara värre. Tog några droppar oregano, gick och la mig (några = 10 som jag svalde med avkok av ingefära). Magen snurrade och värkte som FAN. Gick upp, åt en brödbit och mådde ÄNNU sämre. Gick o la mig igen. Tack o lov att jag ringde hem maken halvvägs till jobbet! Efter en sisådär tio minuter kom den första spyan och sen två till. Därefter släppte lite av det där hemska trycket. Då var det makens tur. På honom kom det åt alla håll. Fy fan säger jag bara. O en liten som tokgrina på det...  hade inget val annat än att "ringa in" mamma. Som också kände sig dålig! Vad är det här för jävla dödsbacillusk egentligen? Tyckte vi haft nog.

Jag klarade mig på tre spyor o sängläge i nästan ett dygn. Tror oreganon räddade mig. Nog för att magen är åt helvete nu med, men maken (som inte tog nån oregano eller ingefära) fick en betydligt elakare variant och jag vet inte hur många gånger han kramade dasset igår?

Hur som haver.. nu har vi inte spytt mer och alla är på benen igen.. något matta dock. Lillan matstrejkar fortfarande och jag hoppas och ber till nån däruppe att hon inte skall åka på ett bakslag och få skiten igen..  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar