lördag 12 januari 2013

No need to sleep - eller hur det nu var?

Fisksoppan igår blev fantastiskt god - japp, jag tänker säga det själv för det blev den faktiskt. Med tanke på förutsättningarna och att jag saknade de mest väsentliga ingredienserna är jag rätt stolt över mig själv. :) Att maken tog två portioner och käkade upp alla brödskivor (fyra små) med vitlök jag lagt upp till honom talar väl sitt tydliga språk. Inget gnäll om att det var för mycket någonstans. Bara en sån sak.. Enda protesten som kom var när kladdkakan som landade på hans tallrik (jag erkänner, jag ville få slut på kakan o la upp resten.. ;-)) var lite vääääl stor. Lite större än vad som var lagom faktiskt. MEN till mitt försvar måste jag ju säga att min make är en kladdkakefanatiker och ofta tar två bitar.. då motsvarar de ju liksom en stor... men det gick tydligen inte hem att lägga upp en mastodontbit redan från början. Tji fick jag.

Den gick i soporna mao. Inte hela kakan alltså, utan den lilla biten på slutet som blev den lilla biten för mycket. För övrigt en mysig kväll trots en illmarig mage som vägrade samarbeta även igår. Jäääkla levaxin, jag hoppas det ger sig snart!!

Lillan bestämde sig dock för att vi skulle få en kort natt. Det vill säga hon höll oss vakna större delen av den tid vi hade planerat för sömn. Hon fick ju bröd igår igen (men även dagen innan) eftersom jag försöker ta reda på om det är brödet hon reagerar på. Inatt verkade det onekligen så. Men grejen är ju att natten till igår var hon inte lika obstinat utan sov förvånansvärt bra... så det går liksom inte ihop. Måste alltså testa med bröd en dag till o se vad som händer inatt..  behöver ju får flera dagar i rad när hon reagerar på samma vis för att kunna komma till nån form av uppfattning om vad som är hönan och vad som är fjädern. Blir kanske ännu en natt utan sömn med andra ord..   fyyyy... så jäkla segt! Men det är bara o gilla läget. Vi måste ju ta reda på vad det är som stör henne. Har vi tur/otur är det bara tänder som spökar, ett nytt utvecklingssprång eller nåt annat som ställer till det i hennes lilla kropp. Värsta scenariot är ju att det är något hon reagerar på. Då blir nästa steg att ta reda på om det rör sig om allergi, överkänslighet eller matsmältningsbesvär i största allmänhet och i så fall bröd i synnerhet. Den som lever får se!

Min egen tarm..  den är i uppror..  men det var väl ingen nyhet - inte idag heller. Jag hoppas levaxinet börjar lugna ner sig snart. Bieffekterna av det vill säga. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar