måndag 28 januari 2013

Äta bör man annars dör man..

Så sant som det var sagt. Märks att maken börjar friskna till nu. Idag fick han till o med ner en hemlagad liten semla. Senast igår hade han svårt att få ner middagen. Det går på rätt håll? BLÅBÄR! Jag säger bara det. Det var blåbären som fick det att vända. Efter lite hemkokt blåbärssoppa (han fick koka den själv, jag kan inte ta åt mig äran men mamma får lite cred för att hon kom med hemfrysta blåbär) började det vända med tokdiarréerna och sen dess har han ju faktiskt börjat äta lite. För den som vill gå ner i vikt kan jag starkt rekommendera vinterkräksjukan! Huuuuu... garanterad effekt.. om den är varaktig? Beror på hur många kräksjukor man drar på sig under ett år och hur mycket man hinner äta upp sig däremellan. Nej, skämt åsido. Det finns säkerligen bättre sätt om man nu planerar att rasa i vikt! Vara sjuk är inte att rekommendera.

För egen del är det samma elände som vanligt. Nog för att magen börjar komma igång lite efter sängliggardagen (alltid en pers när det blir sådär, magen lägger av totalt.. ) med allt vad det innebär men för övrigt är det mest som vanligt. Lite mindre jäsningar nu då (tack och lov!) på grund av oreganooljan. Tänk om man kunde ta den för jämnan.. vilken dröm.. men det är inte att föredra. Den har ju trots allt antibiotiska egenskaper och att missbruka så starka preparat är knappast gynnsamt i längden.

Har lagat en thaiinspirerad soppa till ikväll eftersom maken är hemma o sjuk fortfarande. Hans val. Jag hoppas den inte får magen att balla ur totalt (nu pratar vi om hans mage alltså, inte min) och förstör den positiva effekten som blåbären haft.

Lillan har ätit lite bättre idag. I förmiddags alltså. Nu har hon dessvärre hunnit bli övertrött och varken varken äta eller sova är speciellt populärt. Jises, jag undrar när någon av dessa två skall gå enkelt...  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar