torsdag 1 november 2012

Uppjäst

Det märks att bakteriefloran fått sig en törn av det här magsjuke eländet. Det jag lyckas pressa ur mig ser verkligen ut som något som legat och JÄST i tarmen. Om vi skall prata skitsnack - det är ju liksom allt som oftast det vi gör ;-)

Fortsätter med mina bebisbakterier i kombination med healthy trinity och hade väl i alla fall en något bättre magstatus igår kväll. Med tanke på att jag var på mammafika på dagen och att eftermiddagen var rätt katastrofal får man vara tacksam för det! Fick till o med ner en tacomiddag (bestående av tortillabröd som jag gjort till skålar i ugnen fyllda med grönsaker,kycklingfärs och sås på sojayoghurt) utan att det blev alltför stor katastrof av det. Har inte hänt på länge!

Idag när jag gick upp (samma tid som vanligt trots att vi var hundfria inatt, tack mamma för hjälpen med veterinären!) var magen inte i nåt vidare skick men efter måååånga resulax och ett par relaxit är magen i alla fall något lugnare och betydligt plattare än den var innan jag tog dem. Fortsätter även min behandling med tarmslim tills tarmen kommit lite mer i fas igen. I fas förresten.. allt är relativt.. den är ju aldrig i fas.. men bättre än den varit på sistone i alla fall, för det har verkligen varit tal om ren och skär katastrof! Vi får väl se.. vad annars göra??

Har annars haft en irriterande morgon här. Min sista yofu var dålig (nej, datumet hade inte gått ut, men den hade skurit sig och var grynig och sur) och det är liksom inte första gången det händer...  irriterande! Yofu är liksom den bästa frukost jag kan äta.. rent magmässigt.. för magen tokreagerar inte på den behandlingen som den gör om jag stoppar i mig massa annat. Känns som en ganska bra och mild start på dagen. Hur som helst det var irriterande!

Försökte återigen med gröt till lillan men icke.. hon fick till o med äta själv, men det var roligare att slå skeden (med gröt på) i bordet och sprida grötkladd över hela köket (nåja, halva i alla fall) och det var bara till o byta kläder efter...  hamnade nån gröt i munnen? Knappast....  smörgåsrån gick hem i alla fall, men det är ju liksom ingen mat... nutramigen? Har plötsligt blivit en favorit.. man kan ju undra vad min unge har för smaksinne som föredrar nutramigen (smakar apa!!) framför havregröt och banan (=gott!) nåja, var sak har sin tid...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar