onsdag 28 november 2012

Törnrosa

Jag känner mig som henne. Eller inte som henne personligen, men jag skulle kunna sova i hundra år. Just på det viset är vi lika..  hade kunnat ge mycket för en hel natts ostörd sömn just nu. Men det får bli ett annat århundrade antar jag.

Hade en pers igår. Magen åt skogen hela dagen. Gav sig inte en tum. Lillan urgrinig och trots att mormor (min mamma) var här o hjälpte mig fick vi henne inte att komma till ro o sova. hon sov en hel halvtimme på hela dagen (!!??) och japp, hon var övertrött som f-n när kvällen kom.. dansade runt med henne gång på gång i bärselen och fick henne att somna, la ner henne och hon vaknade direkt o vägrade somna om! Pers. Tillslut, vid sextiden fick jag henne att somna efter fyrtio minuters runtdansande till September o Stiftelsen... vågade inte lägga ner henne.. hon fick sova tio minuter i babybjörnen.. sen krökte jag ryggen av mig för att inte väcka henne.. lyckades.. hon sov "hela" fyrtio minuter innan hon vaknade med illtjut .. återigen.. o ville inte somna.. magen åt skogen.. vill sig inte alls.. just nu tror jag att tarmplus gör det ännu värre.. eller om det är hormoner?! Kan vara ägglossning på g.. blemmor, molvärk och magbubbel brukar tyda på det..   jag missar bara att koppla dem samman innan det har gått några dar o jag kikar i almanackan.. fantastiskt. Tajming som vanlig med andra ord!

Hur som helst.. det blev en sömnlös natt trots att Tuffe och Lukas semestrat hos mamma över natten (snälla mamma tog dem för mig så jag skall kunna komma iväg på pysseldag idag med lillan..  min mamma är en ängel!) eftersom lillan höll oss vakna i stort sett hela natten.. när hon inte grät så sparkade eller slog hon vilt omkring sig.. tänder? Det måste vara tänder! Hon blev lugnare när hon fick en liten alvedonsupp men då den släppte vaknade hon snart igen. Bubbligt o knöligt vid tänderna men ännu har de inte kikat fram.. jag tror jag blir galen snart!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar