söndag 4 november 2012

Om cancer och svampar

Det förvånar mig inte speciellt mycket när jag läser senaste numret av 2000-talets vetenskap (som talar när andra håller käften typ... ;-)) och de beskriver hur cancer egentligen mycket väl kan vara en svamp i människokroppen. En svamp som slår ut immunförsvaret, ändrar sin struktur och äter upp oss inifrån. Det rör sig i mångt och mycket om jästsvampen Candida - i olika former. Den finns hos alla friska människor och när vi är just friska skadar den oss inte. Men som jag tidigare nämnt är detta en opportunistisk svamp som vid första möjlighet tar sin chans att växa och slå rötter och när den gör det blir den istället en farlig organism som kan ställa till skada med stora konsekvenser för våra kroppar.

Just här jämför man cancer med utväxterna (svamparna) som växer på träd. Man jämför dem även med sk "häxkvastar" på träd som tillslut tar kål på sina värdar (träden). Man diskuterar olika teorier om hur man kan behandla de här svamparna med bland annat bikarbonat och hur fånigt det än må låta i en tid som vår, där man normalt behandlar cancer med strålning, cytostatika och operationer, så är det faktiskt också väldigt väldigt logiskt. Det gäller bara att ändra sitt synsätt lite och bli öppen för en annan typ av vetenskap. För den som är intresserad kan jag varmt rekommendera just 2000-talets vetenskap. Läs den och välj sedan själv vad du vill tro, tänka eller tycka. Den backas upp med mycket forskning och tar inget bara ur luften. Varje artikel har en grundlig backning med källreferenser och studier som står bakom. Jag är ingen vetenskapsman men det här är en tidning som definitivt väckt mitt intresse och som jag med stor spänning läser varje gång den dimper ner i lådan!

Man pratar även om en typ av svamp som finns i tarmen hos reptiler och i jorden, en svamp som när den kommer in i människokroppen skapar symtom som liknar dem vid IBS. Intressant! 

2 kommentarer:

  1. vad fin design du har fått på bloggen! Då blir det extra roligt att läsa :)

    SvaraRadera