måndag 19 november 2012

Botox vid behandling av spasmande tarm, biverkningar

"Det finns inget ont som inte för nåt gott med sig..." finns det ett ordspråk som säger. Så sant som det var sagt. Men ibland gäller även det motsatta. Det vill säga "det finns inget gott som inte för något ont med sig.." Nej, jag försöker inte vara pessimist, jag försöker vara realist. Det skall ju vara en balans mellan gott och ont och det blir skevt om man tror att det bara är det onda som för något positivt med sig. Invecklat, men jag hoppas att poängen går fram.

Det här är ju ett faktum som är väldigt sant när det kommer till mediciner. De kan vara bra för en sak men det är sällan en medicin kommer utan en biverkan. Något av en mörk baksida. Man får en ful förpackning för att komma åt det goda innehållet så att säga. Botox kommer inte heller det utan biverkningar.

Biverkningarna är inte alltid så trevliga. Som att känseln går förlorad på många ställen, likaså förmågan att själv styra över vissa basala kroppsliga funktioner. Slår man ut nerver som spasmar får det alltså helt motsatt effekt. På gott och ont.. Nerverna reagerar inte, de mer eller mindre dör. Ja, botox är ju ett nervgift så det kanske inte är så konstigt. Det går inte att komma åt den braiga effekten utan att få den negativa på köpet. I mitt fall har den negativa definitivt slagit till och just nu överväger den definitivt alla möjliga positiva effekter. Tyvärr. Jag hoppas fortfarande att den positiva effekten skall komma tillbaks eftersom den negativa gradvis försämrats. Inte minst imorse. Nog för att det går lättare att tömma tarmen NÄR väl skiten passerat de mest besvärliga ställena (dem som inte botoxen kan påverka) men när det väl kommit dit..  så gäller det att ha en toa på två sekunders avstånd och att denna toan är helt fri från både lock och andra människor! Ja, jag tror att poängen framgår..   det är en biverkan som i min värld är allt annat än trevlig. Hade det positiva övervägt, så att jag kunde gå på dass normalt och detta var en konsekvens av det.. då hade det nog fanimej varit värt det men när problemet och smärtan kvarstår och detta kommit till.. då blir man lite trött??? Ledsen också.

Har inte kunnat minska mina medel, tvärtom. De har ökat i antal. Däremot har jag försökt att låta bli dem under eftermiddagen eftersom de bara ställer till det ännu mer i dagsläget. Tar alltså fler på morgonen o färre på kvällen. Summa summarum av den ekvationen är att smärtan under kvällen blir rätt överväldigande, gaserna fastnar och det blir många stunder i soffan tillägnade att knåda magen. Som sagt.. allt kommer med en baksida. Frågan är bara om man är värd att betala priset, speciellt då man inte vet hur högt priset kommer bli från början..   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar