torsdag 8 november 2012

Värdecheckar, man tackar!

Förra veckan när jag återigen (ja, det har ju hänt ett antal gånger nu) öppnade min sista Yofu och insåg att den skurit sig (=sur som satan!) fick mamma mig att ringa deras kundtjänst. Varför har jag aldrig tänkt på det själv, lång tidigare så att säga? Istället för att bara muttra för mig själv o kasta skiten i soporna? "man kan ju få kompensation för sånt där" sa mamma. O visst hade hon ju rätt.. man ska ju inte acceptera att produkterna man köper är dåliga trots att bäst före ligger långt fram i tiden.

Nu hade jag köpt den här laddningen av Yofu i Göteborg och att åka dit o klaga kändes lite väl.. alltså, det kostar ju mer än det smakar bara att ta sig iväg. Bensinpengarna är dyrare än vad produkten kostar. Men så gjorde jag alltså som mamma rådde mig och ringde Alprosoya i Sverige. Tur var väl det! Hon bad mig beskriva vad som var fel, vilket batchnr det var, vart jag köpt dem och så vidare och så vidare. Idag damp det ner ett gäng värdecheckar i brevlådan. Det tackar jag för! Nu känns det plötsligt inte lika "surt" längre. Kommer jag fortsätta att köpa dem? Svar: ja. Jag har inte så mycket till val om jag vill köpa en yoghurt som jag inte reagerar alltför mycket emot. Idag hade den skurit sig igen. Fattar inte vad de gjort - men något i processen måste vara galet? Antar det har med bakteriekulturen att göra. Minns att mammas A-fil kunde bete sig sådär ibland. Men men, nu har jag i alla fall råd att köpa nya utan att sura ihop alldeles för mycket! Tack för det. Om all service funkade på det viset. 

2 kommentarer:

  1. Klaga bör man!
    Syrran lärde mej att man ska klaga på allt. Det lönar sig :-)
    Brukar maila kundtjänsten för vad det nu är för märke. Ibland skicka med en bild och skriva med allt som kan vara till nytta för dem att vet. Och titt som tätt dyker det upp "kompensation"
    Så jag tycker du ska fortsätta din kontakt med dem. Kan ju inte vara riktigt att den ska skära sig sådär. Dyr är den också...
    Go for it!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, tack! Det skall jag göra. Har bara varit så otroligt dum (lat?!) och muttrat mer i min ensamhet än att klaga för dem som kan göra skillnad. Idiotiskt, jag vet. Men tack vare påstridig mamma och den faktiska kompensationen jag fick så lär jag inte vara lika "snäll" i fortsättningen. Faktum är ju att de faktiskt tjänar på att vi konsumenter hör av oss när något går fel i produktionen... då får de dessutom sålt en hela massa mer utan att kunderna blir förbannade och byter märke.

      Radera