onsdag 21 november 2012

Tarmslim

Har återigen tagit upp min behandling med örtpreparatet Tarmslim. Det preparat som hittils varit mest effektivt för att få magen att jobba utan att orsaka tokdiarréer och en mage som bara växer i omfång. Även om det inte funkar optimalt och gör att jag kan "gå på toa av mig själv" så har det i alla fall effekt på så vis att det får skiten att passera systemet i rätt riktning och Tarmslim håller igång flödet - fast jag måste självfallet hjälpa till på vägen med mina sedvanliga övningar och preparat.

Hur som helst så är det den produkt som jag hittils märkt störst effekt av och som jag varmt rekommenderar den som testat det mesta utan effekt. Man får knixa lite med dosen och testa sig fram för att få en "lagom" verkan, men det är absolut värt ett försök. Skall testa att kombinera med tarmplus nästa vecka tänkte jag, vilket jag aldrig gjort tidigare. Har testat kombinationen med magnesium i form av oxyflush, oxypowder, oxytarm och så vidare, men dessa preparat gör bara min tarm ännu mer irriterad och diarrébenägen. Något jag inte behöver.

Oron sitter främst vid att tarmplus kan förvärra förstoppning som orsakas av för mycket fibrer. Nu kan jag inte påstå att själva förstoppningen (som ju i sig beror mycket på fel i motorik och hinder där tarmen inte jobbar eller åker in i sig själv, är för snäv i krökarna och så vidare och så vidare) blir värre eller bättre av fiber, men fiber i allt för stor mängd påverkar min tarm negativt - som det mesta när det kommer i för stor dos. Lagom är bäst - av allt. Har dock märkt att tarmen mår sämre av för mycket bulk som bara spänner ut och gör smärtan värre. Vi får se vad som händer här. Tarmplus består ju till en del av psyllium och resten består av bland annat tarmbakterier och örter/kryddor. Kan bli både bra o dåligt. Den som lever får se men utan att testa kan jag inte veta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar