söndag 18 november 2012

Fart på systemet men värk ändå

Mageländet gick åt pipan även igår. Kvällen var en smärre pers och lillan var inte direkt på sitt bästa humör heller. Lät bli mina medel trots att jag egentligen behövde dem. Mest för att skona en redan uppretad och blödande tarm såklart. Kände att risken med att misslyckas var större än fördelen om jag lyckades bli av med något av tryckvärken...  det var liksom inte de optimala förutsättningarna för att lyckas med det med tanke på hur morgonen gick igår.

Skumt att jag kan ha så bra aptit när maten ställer till det så för mig? Det måste vara något fel på mig. Man borde ju logiskt sett undvika det som ställer till det och orsakar smärta (=mat) men jag har på något sätt passerat den gränsen och låter gourmanden i mig ta över. Jag var där en gång i tiden, men insåg att det inte fungerar. Man måste äta för att överleva och då är det lika bra att göra något bra av det. Lägga lite tid och kärlek vid det så att säga. Att äta något man inte tycker om när det dessutom orsakar så mycket smärta är ju helt befängt! Lika bra att göra varje måltid till en fest ;-)  eller tja.. något i den stilen!

Hur som helst. Skall försöka ta mig iväg på en liten utflykt med mamma idag. Maken skall vara hemma med lillan o vildbasarna för första gången sen lillan kom till jorden (japp, det är en vaggvisa jag vet!) och det är inte utan att jag är lite spänd.. hon har ju kinkat rätt rejält med maten och lite hönsmamma är man ju.. det är inte det att jag tror att maken inte kommer klara av det. Tvärtom. Jag är helt övertygad om att han kommer göra det. Det är nog snarare det att jag inte är där när hon är ledsen o behöver mig. Ja, mitt eget lilla ego helt enkelt! Jag inbillar mig nog att hon behöver mig ;-)

Magen har funkat lite bättre idag. Eller ja.. funkat och funkat..  sex resulax och två relaxit senare har jag lyckats få igenom en HEL DEL skit genom systemet och buktrycket släppte lite grann.. tills det byggdes upp igen så att säga. Det känns som det aldrig tar slut (gör det någonsin det?) helt enorma mängder som passerat idag o ändå ... det tar inte slut! O tarmen värker.. o inga fler medel kan jag ta. :-/ Tarmen slår bakut. Det blir inte bra. Så nu har jag nått den gränsen när det är dags att stå ut med smärtan och försöka fokusera på att klara dagen ändå. Tog en rejäl dos med magnesium igår innan jag la mig, och även en dos kalium och magnesiumcitrat efter middagen, men oj vad tarmen blir irriterad. Något var jag dock tvungen att göra o mina tarmslim var slut så... nöden har ingen lag? Botoxen har ännu inte gett förväntad effekt..  tagit bort en del av känseln i vissa delar av tarmen och gjort att jag kan kontrollera den ännu sämre men de braiga effekterna lyser fortfarande med sin frånvaro.. jag hoppas dock fortfarande på förbättring!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar