fredag 5 oktober 2012

Vild oregano olja

Är helt inne på vild oregano olja för tillfället. Det är den produkt som hjälpt mig mest av de saker jag testat på sistone. Tillsammans med probiotika från Natren (som jag talat om tidigare, men som bekant inte testat tillräckligt länge för att kunna ge några konkreta tips ännu - jag återkommer när jag gjort det!) hjälper de i alla fall att minska den enorma jäsning som jag annars lider enormt av. Missförstå mig rätt, jag lider fortfarande av jäsningar och enorma sådana (vad jag äter spelar naturligtvis roll också och har jag syndat får jag skylla mig själv, det kommer direkt - som ett brev på posten och det tar inte lång tid!) men när jag inte syndat och ändå drabbas av dessa hemska magsmärtor som till största delen beror på gas som sitter fast och spänner ut buken (tarmen saknar egentligen känsel då den töjs på "rätt håll" - men när den spänner ut åt "fel håll" gör det enormt ont). Jag har haft en period då tarmen jäste mindre, men den har återgått till det sämre läget, det vill säga att den vill jäsa mest hela tiden.

Nu är jäs-smärtorna bara en del av problematiken, och all denna gas kommer inte från att jag äter fel eller på grund av att tarmfloran är åt skogen. Mycket av gasen (som i en normal mage passerar ut utan större problem - i värsta fall pinsamma stinkande gasutsläpp) kommer från att tarmen inte jobbar som den ska, att det finns fysiska hinder (tarm som blockerar sig själv och inte släpper igenom något, detta inkluderar även gaser) som sätter stopp för passagen och så vidare och så vidare. Detta är naturligtvis svårt att komma åt med hjälp av oregano olja, men den kan ju hjälpa till mot den biten som beror på bakterier, jästsvampar och felaktigt födointag!

Vild oregano olja kan även användas mot andra åkommor. Det vill säga det mesta som beror på bakterier, parasiter och jästsvampar. Har använt den i inflammerade sår (droppat direkt i såret) och ja, läkningen går otroligt mycket snabbare än utan. Det svider/bränner lite men det får man stå ut med ;)

Oregano olja skall även vara bra vid insektsbett, ormbett och så vidare. En droppe direkt i såret/sticket skall minska smärtan och neutralisera toxinet. Detta har jag ännu inte testat själv, men jag håller på att läsa på om det. För den som är intresserad kan jag bara rekommendera att läsa på själv. Läsa på, läsa på och återigen läsa på. Kunskap är makt och den kan man använda till mycket. Genom att sätta sig in i olika substanser och deras verkan, samt lära sig om hur kroppen fungerar kan man komma långt i sin strävan att återfå sin hälsa igen. Jag har inte kommit dit än, men min trasiga tarm har i alla fall lärt mig att inse hur viktigt det är att söka kunskap på egen hand och inte bara lita till de som "kan eller vet bättre". Vill man bli bra får man ta saken i enga händer, det är ett som är säkert. Läkare är bra på mycket, men magar..  är de ganska ofta otroligt usla på. Det är ett område som lämnar mycket att önska och hoppas på.. 

2 kommentarer:

  1. Hejsan!
    Var köpte du oljan och vad heter den? Har sett olika varianter och vissa har tillsatt cayenne- och pepparmyntsolja, eller ska man köpa ren? Finns ju både som olja och i kaplsar. Vet inte riktigt vilken jag ska köpa... :)

    SvaraRadera
  2. Hej Sofia!
    Har kört lite olika varianter själv också. Några innehåller de örter du beskriver, några gör det inte. Upplever själv att själva oljan har större effekt än dem som finns att köpa färdiga i kapslar, men jag antar att det är en smaksak! Just nu kör jag LA Naturals som finns att köpa via ecitamins.com, har även kört en som går att finna på clearlife.se . Uppelver att båda varit rätt bra! Jag överdoserar dock rätt rejält för att få den effekt jag är ute efter ... hoppas det hjälper dig något?

    SvaraRadera