onsdag 3 oktober 2012

Mammafika

Kom mig iväg på mammafika med lillan idag. Så glad för det! Ett trevligt litet avbrott en grådaskig höstdag som denna. Tiden funkade ganska bra för oss dessutom. Ok, den tajmade inte jättebra med lillans förmiddagslur imorse, men å andra sidan är det inte lätt att tajma något efter hennes (ickebefintliga) sömnrutiner. Hon fick kort och gott sova klart (ca tjugo minuter?) innan jag matade henne och tog med henne för att träffa de andra mammorna och deras små bebisar som är, om inte på dagen, så på månaden lika gamla som Olivia.

Kul att träffa lite friska fläktar och prata med andra mammor. Dock gillade magen (som vanligt) inte att sitta stilla så länge. Det hjälper inte hur trevligt det är, den säger ifrån oavsett. Med kaka i magen och ännu mer kaka (sockerhög?) när jag kom hem bäddade det ju inte direkt för en bra eftermiddag.. och där är vi nu. Bakade dessutom en ny kaka (urgha! Har man inte hemma så ser man till att skaffa sig.. ??) som naturligtvis var tvungen att provsmakas. God dessutom.

Hur som helst. Magen åt skogen. Beställt mer probiotika (natren) från England efter tips från deras amerikanska tillverkare. Svindyr men jag hoppas den skall hjälpa mot jäsningarna i alla fall. Hade tänkt komma vidare på mina oljemålningar, men det bidde inte riktigt så. Eftermiddagen har jag fått ägna åt att ta hand om magen genom bollpass, promenad med lillan och en massa trampande på denna förbaskade (men absolut nödvändiga!) motionscykel. Tarmen vill sig inte ändå. Allt fastnar och tja, jag kunde mått mycket bättre. Skulle dock inte varit utan mammafikan med facit i hand. Det var ett trevligt avbrott och jag är stolt över mig själv som tog mig iväg! Dessa stunder får vara värda besväret (smärtan och tarmstrulet) de tillfällen som ges. Själen måste också få sig lite näring! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar