fredag 12 oktober 2012

Inte den bästa dagen i mitt liv..

Idag har varit en sån där dag. En dag som inte direkt varit den allra bästa i mitt liv.

Började med att lillan var rätt gnällig imorse. Somnade ganska fort efter att hon ätit men var inte nöjd med någonting. Dum som jag var trodde jag bara att det "var en sån dag" och att hon helt enkelt hade en gnälldag. Det visade sig dock senare att hon förmodligen hade alla skäl i världen att vara gnällig eftersom hon började kräkas efter lunch. Då hade det gått tre och en halv timme sedan hon åt sist och den måltiden slutde i en liten spya som jag då trodde berodde på en alltför kraftig rap. Så fel jag hade då.. :-/

Spya numero två var betydligt större och mer omfattande i sin storlek. Den hamnade över halva mamma (Olivias mormor), soffan, kuddarna i soffan och filten som låg där. Dessutom spydde hon ner sig själv också. Usch vad orolig jag blev! Sen dess har vi kämpat med att få i henne vätska. Hittils har hon behållit det mesta men hon vill inte ha, det är det som är det stora problemet..  hon gnäller och vrider bort huvudet. OROLIGT!

Talat med både bvc och vårdcentralen och de ger helt skilda rekommendationer om vad man bör göra. På vårdcentralen tycker de att vi skall åka raka vägen till Östra om hon spyr igen medan de på bvc har en betydligt mindre stressad uppfattning om vad vi borde göra. Där föreslår de att vi ger henne småportioner med vätska och ser till att hon kissar..  lite mer laidback attityd med andra ord. Vad fan ska man tro?? På vårdcentralen talade de enbart om uttorkning och hur fort det kan gå, sen tyckte de att jag skulle blanda egen vätskeersättning på 1 liter vatten, 1 msk salt (!!!) - detta ifrågasatte jag och det visade sig att det var en tsk de menade (såklart, det är väl tur man har någon form av uppfattning själv?!!) och 1 msk socker och koka upp - sedan mata henne med detta under kvällen.

Det här var orosmomento the big one idag. Sen har vi haft samtal med FK, mindre kul men ändå lite lugnande eftersom det brev jag fick hem med posten igår visade sig vara en gammal påminnelse som gått ut "av misstag" - men än dock en påminnelse som var värd att ha vetskap om! Det blev även samtal med gastro i huddinge (De skall återkomma nästa vecka) samt gastro på Kungälvs sjukhus. Känns som en dag i sjukstugan med andra ord. Inte den bästa.

Min egen mage? Mår förjävligt just nu. Dels för att alla oro för Olivia ställt till det mer såklart och dels för att jag inte haft ro att ta hand om magen nu när lillan varit krasslig.. tack o lov att jag haft hjälp av min mamma större delen av dagen idag. Jag blir lätt rätt blödig när det gäller sånt här och då speciellt när det är min egen dotter det handlar om! Så maktlös! Men jag hoppas att hon sussar sött nu och vaknar från en piggare sida som inte känner för att kräkas upp maten jag just fått i henne..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar