fredag 5 oktober 2012

Listen to your gut

Det är många som skriver till mig och undrar vad det är för "hokus pokus" medel jag experimenterar med från USA. Eftersom jag känner att det finns en del att sätta sig in i innan man bestämmer sig för att testa vare sig det ena eller det andra bör den som är intresserad av detta på riktigt kolla in:

http://www.listentoyourgut.com/

Där står egentligen allt du behöver veta - och lite till. Sen gäller det (som med så mycket annat) att lyssna till sin egen magkänsla och gå på sin egen intuition. Det finns inte något som passar för alla och det som inte känns bra skall man heller inte utsätta sig för. Däremot krävs en viss uppoffring och en möjlig försämring för att kunna läkas från ett naturligt perspektiv. Mediciner (som de flesta vet vid det här laget) trycker ner problem och "lägger lite locket på" kroppens naturliga reaktioner. De botar sällan men de dämpar symtom, som oftast med tiden kräver fler mediciner i större mängder, det blir biverkningar i form av andra problem som i sin tur kräver andra mediciner och så är man inne i snurren..  det finns väl en anledning till att många av pensionärerna på hemmen idag får ca 11 piller per dag..  skrämmande siffra i mina öron!

Hur som helst. Kan inte påstå att jag blivit bra av de amerikanska medlen ännu, men å andra sidan har jag inte kunnat köra dem frekvent - det finns många olika aspekter att ta hänsyn till och flera olika sätt att angripa problemen och jag har valt att börja med de medel man intar oralt. Har inte varit lika flitig med att köra den rektala varianten. Detta på grund av att jag är fullkomligt beroende av en massa andra hjälpmedel som måste intas just denna (felaktiga) väg och skulle jag välja att köra den rektala varianten som exempelvis rectal fissure heal så skulle jag inte kunna fortsätta ta de medel jag idag är beroende av (förhoppningen är att jag skall kunna bli kvitt dem en vacker dag.. ). Varför? Jo, det är nämligen så att DMSO (dimethylsulfoxide) har en förmåga att transportera vidare alla ämnen det kommer i kontakt med vidare in i kroppen och blodbanan. Detta innebär ju i praktiken att om jag har rester kvar av exempelvis resulax (sorbitol) och senare tar en pipett med dmso blandning den vägen så skulle jag få sorbitol i blodomloppet - känns inte så bra. Detsamma gäller relaxit som innehåller bland annat hårdfett, makrogol, kaliumsilikat, natriumvätekarbonat, kaliumbitartrat och så vidare..  vill jag helst inte ha i blodbanan! Det är därför av största vikt att man inte har något på händerna (som tvålrester, parfym, mjukkräm eller liknande) när man hanterar dmso och att man använder sig av glas eller dylikt när man förvarar den.

Dock kan jag med gott samvete meddela att just oregano oljan faktiskt hjälper dels mot matsmältningsproblem (man måste då ta den i samband med mat och i ganska hög dos) samt mot jäsningar (gäller om man intar två till tre gånger per dag i högre dos än rek på förpackningen. Följ Jini´s anvisningar eller experimentera själv - jag har valt det senare. Även probiotikan från natren gör något även om jag inte kan säga så mycket om effekten ännu.

Magen idag? Inge vidare. Men jag hoppas den skall bli bättre under dagen.. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar