måndag 1 oktober 2012

Dansa, ska vi dansa... ?

Det var en jobbig magdag igår med, det går inte att komma ifrån. Att käka för mycket när man har tokvärk i magen är sällan en bra idé- men där har jag väl också min stora svaghet. Jag är dålig på det där med att känna av när jag faktiskt är "mätt".

Jag har två lägen. Tom eller överfull. Blir aldrig hungrig, men jag blir alltid sugen. För den som känner till skillnaden vet ni att detta INTE är samma sak. Jag skulle lätt kunna gå en hel dag utan att äta - för jag blir inte hungrig MEN jag äter ju ändå (för mycket dessutom) eftersom jag är något av en matnörd. Jag gillar mat för mycket för att vara utan den helt enkelt. Mat är ju ett av mina stora intressen. På gott och ont. Jag får väl trösta mig med att den största delen av maten jag stoppar i mig åtminstone är hemlagad och av god kvalitet. Men ändå.. ibland undrar man varför man inte bara kunde låta magen få vila lite... Tanken slår mig rätt ofta men att ta tag i det är lättare sagt än gjort. Jag har gjort det många gånger, det vill säga gått på flytande kost, men det slutar alltid med att jag blir smågrinig och deprimerad och tappar massa i vikt, vilket innebär att jag måste kämpa mig tillbaks varje gång och just den biten kostar helt enkelt mer än vad den smakar även om magen mår klart bättre av flytande än fast föda.

Hur som helst. Min lilla har kommit på hur roligt det är att "dansa". Alltid något som förgyller vardagen (trots att regnet pissar ner därute). Inte dansa med mig (det har hon gillat länge) utan dansa på egen hand - i sin hoppgunga, sin bil (ja, hon fullkomligen studsar upp o ner i sitsen) eller när man håller henne under armarna .Gärna till Takida då (ok, hon har väl blivit lite skadad, mammas favorit... ;)) Det är så roligt att se. Maken filmade henne med mobilen igår. Får väl bli en sån där pinsam grej att dra upp när hon tar studenten nån gång i framtiden.. eller vadå pinsam? Ursöt tycker vi - men jag förmodar att hon själv inte kommer hålla med. I alla fall inte när hon är arton år ;)

Nä, det har blivit dags att ta tag i dagens måsten och nyttoaktiviteter. Skall köra ett bollpass medan lillan sover (inte så länge med andra ord!) och försöka få lite rätsida på den här bråkiga magen. Röra lite på fläsket också och försöka stärka de där musklerna jag sällan använder. Det ska väl alltid vara bra för något. Om inte annat känns det väldigt bra efteråt.  :) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar