lördag 13 oktober 2012

Det blir inte alltid som man tänkt sig...

Det är nog inte första gången jag använder den rubriken - men det är ju så förbannat sant? Det blir sällan som man tänkt. Kanske just därför borde man låta bli att "tänka till"? Äh, det blir ju inte som man tror oavsett. Vare sig man föreställer sig en bild av något eller inte.

Tanken var att vi skulle gått över till brorsan och svägerskan med deras småttingar ikväll. Bjöd till o med in oss själva, bara en sån sak? Vem gör nåt sånt liksom..  vi? :) Fast tanken var ju i alla fall god..  sen att lillan gick och blev dålig och vi tvingades ställa in - det var inte lika bra. Drog på det rätt länge eftersom vi hoppades se en markant skillnad och att hon blev märkbart bättre. Det har hon väl på sätt och vis blivit också. Hon har med andra ord inte spytt mer. Däremot har hon varit väldigt trött. Sovit hur mycket som helst idag känns det som och inte riktigt varit sig själv. Vill inte äta nåt vidare heller, men vi har i alla fall fått i henne mat. Det får man väl vara glad för? Vätskeersättningen som de rekommenderade på BVC har hon dessvärre inte sett åt. Hon vänder huvudet åt andra hållet och slår undan flaskan. Fort. Talar sitt eget tydliga språk.

På grund av detta beslutade vi att det var bäst att vi är hemma ikväll. Så lilltjejen får sova när hon vill och känner för det och inte rucka på hennes rutiner alltför mycket. Inte idag när hon inte är fit for fight. När vår lilla stumpa inte vaknar då Lukas tokskäller på promenaden eller sover sig igenom en hel handling.. då är hon inte helt fit for fight. Hon har dessutom haft lite högre temp än vanligt så något är det ju. Jag hoppas bara att lite vila får bacilluskerna att ge med sig och det fort. Så får vi hoppas att det blir nytt tillfälle med brorsan o hans familj snart. Det var länge sen nu :( tiden bara springer.. på nåt konstigt sätt?

För egen del har det varit sisådär med hälsan även idag. Åkte på urinvägsinfektion inatt. Kom, bara sådär, precis som vanligt. Har inte haft det sen innan lillan föddes nu. Den gången fick jag nu problem med njurarna direkt och hamnade på sjukan. Den här gången stannade det vid smärta, sveda och lite blodblandad urin. Hade inte mina "dunderpiller" urilan hemma så jag svor rätt rejält inom mig. Vet ju att jag måste ta nåt DIREKT för att det inte skall ge sig på njurarna för min del. Beslutade att testa rejäl dos med oreganoolja kombinerat med en halv deciliter kollodialt silver. Sagt o gjort. Det kändes logiskt. Det var det. Inom en halvtimme var både smärtan och blodet borta. Kanon! Har inte känt av det igen idag så jag hoppas att det försvann.. eller "de" rättare sagt- för det handlar väl som vanlig om bacillusker??? Time will tell.. idag blir det i alla fall en lugn dag i "sjukstugan" som är vår familj. Men det blir bra det med. Man får göra det bästa av den situation som för tillfället råder.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar