söndag 7 oktober 2012

Jises!

Det blev ännu en sömnlös natt inatt. Lillan var på sitt sämre humör redan igår kväll och ville inte komma till ro. När hon väl gjorde det var det inte bara en, inte två och inte heller tre gånger vi fick gå in och gosa med henne, ge henne Kalle Kanin (hennes snutte) och nappen samt sjunga lite skönsång (jag har hört att bebisar tycker att all sång låter fantastisk, speciellt då den från sina föräldrar ... ;) blir lite hög på mig själv här - idol nästa???? *S*) för att hon skulle somna om igen. Hon vaknade ur sin oroliga sömn ganska många gånger och det var ju bara att förbereda sig på ännu en upphackad natt.

PRECIS! Upphackad. Vaknade flera gånger med gallskrik och sparkade däremellan. Kan det vara tänder på g?? Bestämmer återigen att det är dags för oss att vakna vid halv fem. Tacksamt när man normalt går upp halv sex.. senast..  känns som lite sömn under helgen hade suttit fint. Men men, det får bli i nästa liv.

Käkade en god middag med fisksoppa och makens goda (men brända!) dessert igår. Fisksoppan var nice, det skall jag stolt erkänna för mig själv - men jag ångrar att vi valde att slänga i musslor.. fyyyyy... har aldrig varit nån fan av musslor men på sistone har jag tyckt att de varit ok i soppa, då man bara får några stycken och de dessutom tar smak av själva soppan. Men de igår? Nej, de var på tok för stora, de blev liksom geggiga och ostronlika i sin konsistens (så som jag kan tänka mig att ostron är, det vill säga jag uppskattar dem inte.. ) och de liksom förstörde soppan. De såg fina ut där de plaskade runt bland de andra fiskbitarna, men men tack - nästa gång får de vara kvar i fiskdisken och vänta på nån bättre behövande!! Det var dessutom många av dem som var trasiga och döda och det är inte ok när man får kasta femton stycken på direkten.. inte ok..  magen gillade dem inte heller. Tokjäste hela natten och jag har dessutom mått illa.

Nej, det får dröja ett tag innan det hamnar några musslor på mitt bord igen. Sorry kusin vitamin (som är en musselfantast utan dess like) men moules frites lär nog inte vara lika poppis nästa gång vi kikar förbi ;) Ok, jag skall erkänna att min kusin är GRYM på sin moules frites, men de här musslorna som vi köpte igår.. de gav mig liksom kväljningar och jag är rädd att jag kommer förknippa ALLA musslor med det där ett bra tag framöver.. till och med maken reagerade. Då är det illa!!

Makens dessert räddade i alla fall upp musselsmaken. Dock en något bränd sådan. Istället för slemmiga musslor blev det en bränd ton av choklad och mandel som fastnade i gommen. Men.. lite skit rensar magen har min mamma alltid sagt.. ? Fast jag vet inte jag.. om jag skall tro henne i just det här fallet? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar