måndag 22 oktober 2012

Magsjuka

Jag hann väl knappt säga att vi var på banan igen förrän vi fick rejält bakslag. Den här gången var det inte jag eller lillan utan maken som blev sjuk. Igår närmare bestämt. Han var inte riktigt sig själv då vi var i Göteborg och kikade på tapeter igår men ingen av oss hade väl insett att det var magsjukans om knackade på dörren... det visade sig när lunchen kom upp ungefär en timme eller två efter att han fått i sig den och sedan fortsatte det i samma bana resten av kvällen - natten med för den delen. Han spydde inte under natten men magen var väl allt annat än bra såvitt jag har förstått.

Måste vara något förbannat smittsamt dessutom då vi var på middag hos min bror och svägerska i fredags och brorsan åkte på samma skit som Anders igår - det vill säga i princip samtidigt som honom. Verkar som även brorsonen har fått skiten idag så nu är det väl bara o vänta o se.. jag hoppas verkligen att lillan o jag slipper eländet. Lillan framförallt. Har så otroligt ont av att hon kräks.. så liten, så sårbar...  avskyr själv att spy men som vuxen har man ju andra förutsättningar att tackla det - även om man sällan är så svag som när man är spysjuk!

Maken verkar vara på bättringsvägen idag. Han fick i alla fall i sig en rostad macka med ost på och en kopp varm choklad - utan att det kommit upp igen. Ännu. Det får man väl ändå se som ett stort framsteg? Lillan är grinig idag och min magstatus skall vi inte ens tala om. En hel dag utan att kunna sköta den som jag borde igår då lillan var extra kinkig efter Göteborgsvisiten och en make som låg helt utlsagen.. en natt utan sömn (lillan har sovit oroligt o vaknat två gånger, däremellan har min egen jävulsmage hållit mig vaken) och idag.. missar vi sista gången av babymassagen. Fasiken säger jag. Såg fram emot den där. Veckans höjdpunkt att få träffa de andra mammorna med sina små bebisar. Men vad göra? Kan ju inte riskera att dra nån smitta med mig och smitta ner någon av dem. Så det får bli en dag hemma idag... o så hoppas vi att det ger med sig det här. Utan att vare sig jag eller lillan behöver drabbas. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar