onsdag 31 oktober 2012

Intressant om Crohns

Läste ett intressant inlägg på www.listentoyourgut.com idag. Det handlar om Crohns sjukdom och vad som leder till att man får den. Ni som läst min blogg innan vet att jag är helt inne på bakterier och att det är bakteriefloran som styr mycket av hur vi mår (eller inte mår för den delen!) Jini Patel Thompson (som driver listentoyourgut och själv blev diagnostiserad med Crohns på åttiotalet) har ju kommit längre än så och utarbetat en hel regimen för att få bukt med skiten och balansera tarmfloran.

Den här gången refererade hon till en artikel skriven i The Lancet (engelsk läkartidning) som bekräftar många av de här teorierna. Jag väljer att skriva om detta eftersom det inte bara handlar om Crohns utan även IBS och andra former av IBD. Det kan vara av nytta för alla som lider av den här typen av problem. Som jag alltid sagt: Kunskap är makt! I vissa fall ;-)   Man kan ju även utbilda sig så mycket att man tillslut lägger ner det sunda förnuftet, kopplar bort sin egen hjärna och blir totalt inbildad istället. Det är i alla fall min åsikt. Måtta med allt ;-)

Just den här artikeln handlar om hur bland annat Crohns förmodas bero på ett försvagat immunsystem snarare än ett överaktivt sådant (som många läkare länge hävdat eller trott). För er som är intresserade av att läsa mer rekommenderar jag artikeln på:  http://blog.listentoyourgut.com/is-crohns-caused-by-an-overactive-immune-system/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar