fredag 19 augusti 2011

Hårmineralanalys - resultat

Oj, oj, oj.. Jag säger bara det. Resultatet av min hårmineralanalys damp ner i brevlådan idag. Ingen rolig läsning. I och för sig var ganska många saker redan självklara för mig, men en del saker kom som ett brev på posten. Ordagrannt.

Om vi börjar med det positiva (jag har hört att man ska tänka positivt?) så hade jag inga oacceptabelt höga halter av tungmetaller i kroppen. Det är ju bra! Det hade jag oroat mig lite för. Alla låg inom ramen för vad som ansågs vara ok.

Däremot var mineralbalansen helt rubbad. På alla sätt o vis. Inte mycket som stod rätt till där inte. Ska man se det krasst var det ganska mycket åt skogen. En låg ämnesomsättning och hypoteros -. men det visste jag ju redan sen tidigare. Sen alla symtom det ger såklart o vad som kan orsaka respektive linda dessa tillstånd. Allergier och vad som kan orsaka dessa (bland annat choklad, lax, avokado, nötter.. you name it och det var med!) saker jag skulle unvika var bla: lax, mandlar, valnötter, avokado, alla matfetter o raffinerade oljor, allt socker o raffinerade kolhydrater (iof ingen nyhet men ändå) äta mer av bland annat tonfisk (Det var ju trevligt!) dadlar, apelsiner osv osv. Inga fruktjuicer..  ja, det var mycket att ta in. Självfallet är varje avsnitt ställt till sig självt, men det är ju i alla fall värt att ta in.. mycket av det stämmer säkerligen och många saker behöver jag dra ner på medan andra behöver ökas. Det som förvånade mig var att proteinintaget var för lågt, jag äter väldigt mycket protein, men i samma rad stod det att det förmodligen handlar om att jag inte bryter ner och utnyttjar det protein jag får i mig. Samlar vätska (jo, tack jag vet!) osv.

En uppsjö av förslag på kosttillskott följde därefter. Vad jag väljer att göra med det är upp till mig men det är nog fanimej värt att prova..  allt kan jag inte hålla men jag bör nog tänka både en och två gånger på vad jag bör göra åt resultatet och vilka saker jag behöver minska och öka. Allt är inte svart och vitt men det finns olika nyanser av grått.

2 kommentarer:

  1. Hej du! Sist jag hörde om en håranalys, eller mananalys (som i maaaaan)var en kärring som tyckte att hästen hade lite låga värden och för att bota sin hängighet så skulle ägaren trycka i denna kuse ett x antal vitaminpiller av diverse ursprung. Till saken hör att hästen står uppstoppad på livrustkammaren och tillhörde Kalle XII:an.Tvärdöd. ASG!!! Hoppas din analys är mer tillförlitlig ;-) Kusinvitamin!!

    SvaraRadera
  2. Uppstoppad? Det var som fan.. det kanske är så min framtid ser ut. Som en uppstoppad försökskanin på nåt vetenskaplig museum? Nää, jag hoppas det går bättre för mig än för kusen.. ;)

    SvaraRadera