söndag 28 augusti 2011

En regnig dag. O fjorton grader..

Det börjar bli höst ute. Det känns på alla möjliga vis. Inte minst på blåsten och temperaturen i övrigt. Urk. Inte vad jag hade önskat. Inte nu. Vill inte att sommaren ska vara slut. Mår trots allt bättre i varmt klimat, med sol, varma vindar och varmt vatten. Kylan, regnet och vintern är inte min grej. Nog för att det kan vara charmigt med en regnig dag emellanåt, men oftast gör de mig ganska deprimerad. Går mig själv på nerverna. Mår bäst när jag kan vara ute i naturen utan att frysa.. och bara rensa tankarna. Mår så mycket bättre när jag får luftat dem.

Men men.. man kan inte få allt. Hösten har en viss charm den med. Alla färger, alla nyanser.. alla blad.. det är vackert helt enkelt! Jag hoppas det blir en fin höst i år. Utan massa regn med en hel del fina dagar..

Magen var lite bättre igår kväll än kvällen innan. Dock inte bra. Men det var väl ingen som hade trott heller? Åt inte speciellt snäll mat heller. En stor laxkotlett och en rejäl portion hemgjord äpplepaj (påhittat recept följer nedan.. :)) kollade på en kass film, Catfish. Kan inte rekommendera den. Skum rätt igenom.. men det är väl förmodligen en hel del folk som lever på det viset.. på nätet istället för i verkligheten..

Äpplepaj med massa smak av kanel och kardemumma
(till två personer)
2 stooora äpplen, jag har valt jona gold men de svenska är godare, gärna lite syrliga! Skala och skiva (hacka)
1 väl mogen banan, hackad
En rejäl nypa kanel
Lika mycket kardemumma
Ca 1 dl havregryn
Ca 1 dl quinoapuffar (går att hitta från Biofood)
Ca 1 dl fibrex
Lite agavesirap
Lite kokossocker
En stor sked kokosfett

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader, pajen behöver min 40 min + ev lite mer tid med folie ovanpå så den inte blir bränd.
Blanda frukten och kryddorna i en ungsfast form. Blanda ihop havregryn, quinoapuffar. fibrex, kokossocker, kardemumma (lite grann) kokosfett och smula över äppel/bananblandningen. Ringla agavesirap ovanpå. In i ugnen, vänta tills den är klar (se ovan för tidsangivelse) och servera med massa vaniljsås eller lite vaniljglass. Mums tyckte jag i alla fall!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar