onsdag 3 augusti 2011

Ett par dar på havet..

Har varit lite abscent på bloggen ett tag.. några dar närmare bestämt. Vi drog nämligen ut på havet i måndags. Ganska impulsivt. Var inte direkt planerat men då vädergudarna bestämde sig för att visa sig från sin bästa sida lämnade vi lyan med allt vad det innebar (skit, presenter, tvätt.. vissna blommor.. levande blommor.. you name it) o drog me mammsen ut på böljan blå. Kunde inte fått en bättre fortsättning på en fantastisk helg!

Havet låg verkligen bleke. Första natten spenderades på stävö. Ett nytt ställe, bredsida och fantastiskt skönt i vattnet. Bra start med andra ord! Magen var åt skogen men det var väl inte annat att vänta efter helgens bravader? Tarmen ville fram, skiten inte ut.. tja, det är väl en kort sammanfattning av hur den kvällen var magmässigt.. men me lite vin o god mat så.. gick det den gången med. Optimalt? Nje.

Morgonen efter drog vi längre ut i kustbandet. Till vallerön. Min favvoö sen barnsben. Gick utomskärs o havet var stilla som.. natten? Helt underbart. Brände oss hela högen men det fick det vara värt! Magen var inte bra då heller. Samma visa som dagen före.. massa nötter o choklad gjorde väl inte saken bättre.. lite rester av bröllopstårtan på det.. mi en som sagt det fick det vara värt. Fick ialla fall rört mig lite mer på vallerön. En gåvänlig ö med massa sköna simmöjligheter. Simma lååångt i motström. Tog emot men det var skönt! Vallerön är paradiset på jorden. eller västkusten ;) har nog aldrig varit med om så varmt, manetfritt vatten i Sverige o framför allt inte vallerön. Underbart. Kan inte beskriva det bättre.

Imorse gav vi oss hemåt igen. Magen var lite snällare imorse. Lät bli att trycka fram tarmen. Bara en sån sak!! Hamnade på hälsön igen. Då kom regnet. O åskan.. o man undrar vart idyllen tog vägen?? Sitter här o trycker o undrar vart solen tog vägen? Men.. man kan inte få  allt här i livet..

2 kommentarer:

  1. Klyschan "carpe diem" är något vi kroniskt sjuka verkligen får ta till vara på. Fint väder, om så bara en kort stund, en bra stund på dagen eller natten, you name it.......vi har inget hav men en göl som heter Mälaren och den duger faktiskt j-a bra att plaska i, i sin ensamhet och bara plana ut!! Men jag måste nog tunna ur låren en del, får liksom inte plats mellan bordet och sitsen på den båt vi har lånat, så jag är helt öm och blåslagen :-) Får hyra Birka Paradise istället;-) Kram!!

    SvaraRadera
  2. Oj oj oj du kära kusin. Mälaren vågar jag inte säga så mycket om sist jag badade där var jag typ liiiiten o allt jag minns är att den var bruuuun (flera nyanser ;)) Havet däremot är blått o flott :) Birka Paradise är väl ungefär som .. ett hotell på havet?? Du vet tjusningen med båt är det där att man vet att man kommer garanterat hem med blåmärken och man kan inte göra annat än det bästa av situationen som den är just då o just där. Det är det som är själva grejen ;) Ni får lära er här nere på västligare breddgrader :) Kram!!

    SvaraRadera