fredag 15 juli 2011

Gott bröd utan mjöl :)

Har bakat lite experimentbröd idag. Lite LCHF variant, snällare mot magen än all denna stärkelse som bara jäser o bubblar.. det blev mandelmjöl, kokosmjöl, ägg (ganska många) hemgjord yoghurt, lite bikarbonat och lite kokosfett.. linfrö också, höll jag på att glömma! De blev lite omelettlika men i brödrosten var de riktigt smarriga! Käkade dem med avokado, ett par tunna skivor kalkon och en jäkla massa färska örter. Kaffe till det, mindre bra men mackorna var goda. Kommer göra dem igen - men skall inte påstå att de smakar som "vanligt" bröd - de innehåller ju liksom inte de vanliga ingredienserna!!

Har bakat en paj till ikväll också.. antar jag får käka den själv.. :( fästmannen är magsjuk (!) ja, hör o häpna.. han har varit dålig några dagar, men mer åt förkylningshållet och nu har det gått över i magsjuka. Fantastiskt. Första dagen på hans semester o så går han o blir kanondålig?! Skit också.

Här sitter jag o mölar i mig av alla goda saker jag lagar och vad har jag lyckats få i min älskling idag? Ett knäckebröd utan pålägg o lite cola?! Hm. Inte bra. Nu kör han min antigasställning (jag vet, det låter märkligt men den är ganska effektiv, surfa på megacolon o kolla in ställningarna för vidare beskrivning..) och säger att det i alla fall rör på sig.. vi får väl se. Jag hoppas det. För hans skull. Han säger att han inte fattar hur jag klarar av att ha det såhär...varje dag.. med magen o med psyket.. han säger att det är otroligt hur mkt magen påverkar psyket - och så är det. Magen påverkar psyket i allra högsta grad.

Men vad ska man göra? När man har en mage som ständigt är i strid med resten av kroppen vad har man för val annat än att försöka visa sig från sin bästa sida? Fast det inte alltid går.. så måste man ju försöka. Det där är inte lika viktigt när man mår dåligt nån gång ibland. Då är det ok att vara tjurig och nedstämd. Men det är först då man kan sätta sig in i hur mycket magen verkligen påverkar resten av kroppen. Allt hänger ihop. No matter what. Det går inte att särskilja en del från en annan.. det tror jag de flesta blir medvetna om någon gång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar