tisdag 17 juli 2012

Tarmvredssmärtor - igen

Så var vi här igen. Den här kvällen blev verkligen inte som jag hade hoppats eller förväntat mig. Efter besök hos svärmor o svärfar och upphämtning av tillfixad vagn (sufletten samt en säkerhetsspärr som skall förhindra att vagnen av misstag fäller ihop sig själv) tog vi först en promenad med vovvarna (vi kallar den "mellangrus") och sedan en längre, snabbare promenad utan vovvar. Det var skönt! Oj, vad det behövdes efter allt stillasittande idag. Inte minst bilfärden som tog dryga tre timmar totalt med all körning fram och tillbaks.

Kändes rätt ok i magen där ett tag - tills det körde ihop innan middagen och jag tog en relaxit. Verkade ca 45 minuter innan den gav resultat och det var i alla fall inte lönlöst. Kände dock att det fanns mer som satt (så rätt så rätt) och tog en resulax med förhoppning om att den skulle verka betydligt snabbare - säg nån kvar eller så. Tji fick jag! Icke. Den verkade inte alls. Fick trycka ut den med våld eftersom jag (av erfarenhet) vet att den ställer till sattyg om den får ligga kvar. Dessvärre kan jag ju inte bestämma själv att jag vill ha ut den och som vanligt fastnade mer än hälften av smörjan i tarmen. Ställde till nåt rejält.

Hade lagat kycklingspett med avokadosallad och vitlöksbröd på surdeg. Hann inte igenom hälften innan smärtan högg till. Den där bekanta tarmvredssmärtan. Fy fan. Svimfärdig. Yr, matt, kallsvettig. Allt på en gång. Kröp ihop i fosterställning, försökte massera, försökte krumbukta (som lillan) försökte med makens hjälp att häva smärtorna och flytta tarmarna men det ville sig inte. Efter en halvtimme gav jag upp o tog en relaxit till.. sitter nu här o trampar med tokvärk o känner mig smått svimfärdig. Hoppas innerligt att det skall ge sig när relaxiten verkar och får tarmarna att ändra läge. Spärren att låsa upp sig. Stoppet att hävas. Tja, allt det där..  just nu känns det inget vidare roligt. Det var inte så här jag hade hoppats att kvällen skulle bli. Första kvällen med tv:n på sen en månad tillbaks då maken kollade fotboll..   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar