fredag 6 juli 2012

Pentasa - nu kör vi

Hade en sån överjävlig mage igår och de sista veckorna som gått att jag tog beslutet att testa pentasan igår. Eftersom maken är hemma några dagar nu tyckte vi båda att det kändes som ett bra tillfälle att testa - med tanke på att jag har en förmåga att dra på mig såna där biverkningar som står under benämningen "sällsynta" och denna medicin kan orsaka bla hjärtsäcksinflammation. Nu tror väl vare sig jag eller maken att sådana biverkningar visar sig på direkten, men better safe than sorry. Speciellt med en liten o två vovvar hemma!

Eftersom Pentasa skall minska inflammation i tjocktarmen och min tjocktarm mår allt annat än bra just nu kan jag inte förneka att jag faktiskt har en mindre förhoppning om att den faktiskt skall göra något. I alla fall mot den svullnad som uppstått i tarmen och mot de smärtor som jag dras med dagarna i ända. Det är bara att avvakta och se. Borde väl märka effekt inom två veckor om den gör något i alla fall, annars är det väl bara att lägga ner. Två tabeltter om dagen skall jag börja med och är nu inne på nr 2 det här dygnet eftersom jag började igår kväll.. den som lever.. får se?

Magen var oavsett något lugnare imorse, lite plattare och mindre jäsig, men att få ut det som sitter där o värker.. är lika förbaskat svårt som vanligt och nu har tarmen (magen) svullnat upp till badbollssize igen.. Kör vidare med ökad dos movicol, skillnaden jag märkt är väl att när jag väl lyckas klämma ur mig något är det i alla fall lite större och mer sammanhängande mängd än vanligt men vi pratar ändå fortfarande droppar i havet..

Provsminkade min barndomsvän inför hennes bröllop igår och fick en liten nostalgikick från den tid då jag ägnade mig åt sminkeri dagligen.. det är roligt att sminka och förändra/förbättra folk! Att hon blev jättefin gjorde det ju inte mindre tråkigt. Synd bara att jag lägger större vikt vid mina vänners makeup när de gifter sig än vad jag gjorde på mig själv inför mitt eget bröllop då jag sminkade mig sju på morgonen hängandes upp o ner på en situbräda och sen gick med samma make hela dagen och kvällen utan att ens bättra på.. :-/ Nåja, maken stack ju inte så.. jag får väl anta att det dög ändå! Jag var ju i alla fall inte överspacklad ;)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar