lördag 7 juli 2012

Puta Madre

Kom oss iväg till Götet igår i störtregnet (ja, det störtregnade verkligen! Jises vilket oväder det blev!) och in på Puta Madre med förväntningarna/förhoppningarna på topp. Åt en relativt liten lunch för mexikanmat brukar man bli mätt på. Väldigt mätt på. Dumt drag redan där. Så här med facit i hand vill säga.

Väl i stan berättade svägerskan att hon googlat lite på just det här stället (som ju tydligen är väldigt hippt :-/) och hittat en del negativ kritik vilket gjorde att man liksom sänkte ribban lite eller i alla fall blev lite fundersam. Hade innan dess enbart hört en massa gott om den här restaurangen. Servicen och portionerna var det väl mest kritik kring. Nåja, vi tog oss dit i alla fall.

Väl inne blev vi positivt överraskade av inredningen (myspys!) men lite dåligt bemötta då vi kom med två barnvagnar (de föreslog att vi lämnade barnvagnarna i förrådet?! Barnen då? Spädbarn på tre mån?) trots att vi talat om det i vår bokningsbegäran, som vi också fått bekräftad. Placerade oss längst in i ett hörn (på gott o ont där fanns nämligen INGEN luft whatsoever och barnen blev mäkta påverkade av detta, stackarna - däremot var det ju bra på så vis att vi slapp känna oss i vägen för andra då vi valde att ta med barnvagnarna till bordet). Guacamolen som de föreslog med nachochips (kostade 95 spänn!) innan maten var goda men jag har ätit bättre. Guacamolen i sig var bäst. Drinkarna innan maten var tiptop men jag ångrar att jag inte valde den alkoholfria varianten som jag anser vara mer prisvärd.

Maten..  här kom den stora besvikelsen! Maken och svägerskan var nöjda med sina rätter, de fick vad man kan kalla normala portioner medan jag och min bror var allt annat än nöjda med vår mat. Vi beställde "nachos mahi mahi" som skulle bestå av tre hembakta majstortillas (då förväntar jag mig NORMALSTORA tortillas, såna man får i mexico eller åtminstone de mindre bröden man kan köpa i affären men ICKE) makrill (de hade inte mahi mahi) och en del spännande tillbehör. När tallriken kommer in ser den ut som en förrätt. Bröden (som ligger uppradade på tallrikarna som en trekant) är lika stora som nachochips och smaken är faktiskt inge vidare. Köpbröden är godare (dåligt betyg!) och makrillen är en skrämmande liten andel av portionen. Mestadels består den av nån form av rivet äpple och friterad banan.. och kalaset går på hela 245 spänn,vilket är dyrare än både makens och svägerskans rätter..  sjukt! Jag o brorsan var mäkta besvikna. Maken fick en STOR köttbit (lammlägg) med ris, bönor, grönsaker OCH tortillabröd och svägerskan sizen av normala tortillabröd fyllda med nån form av kött. Även ris och bönor till det. Vi kommenterade detta då servitrisen frågade hur maten smakat och efter en stund kom någon form av köksmästare ut och skulle höra varför vi var missnöjda. Vi förklarade rätt och slätt att vi inte blev mätta, att vi var besvikna och att för det priset borde vi fått mer mat..  han försökte förklara bort det hela genom att säga att råvarorna (det rivna äpplet?!) var så himla dyrt och att de ersatt mahi mahin med makrill för att hålla nere priset (!?) dessutom påstod han att det var lika mycket makrill som kött på makens tallrik vilket vi starkt argumenterade emot. Vi fick alltså ingen kompensation, en dålig bortförklaring på en usel rätt (ja, den var faktiskt rätt usel som förrätt ok men vare sig mer eller mindre o till det priset? Aldrig!) och rent utsagt dålig service på slutet. Dessutom pissade regnet ner när vi skulle lämna stan efter detta 1,5 h korta restaurangbesöket. Irriterade som bin ;)

Beslutade oss så att ses hemma hos brorsan o käka efterätt och tjöta lite skit där istället. Detta blev räddningen på kvällen som trots allt lämnade oss med ett bra intryck men puta madre.. nej, för maten skulle jag inte gå dit igen. Tråkigt men sant. Det hade varit enkelt för dem att lösa med lite kaffe som plåster på såren, eller möjligen lite avdrag på priset? Icke. Istället valde de att lämna sina gäster missnöjda och fick inte en krona extra i dricks. Vi kunde kommit tillbaks men det lär ju inte bli så efter det bemötandet . Vad hände med "Kunden har alltid rätt..?"  De har uppenbarligen lyft sig själva lite för högt till skyarna de här folket.

Magen var skit innan och blev inte bättre av att jag fick käka mig mätt på friterade nachochips men men jag är i alla fall glad att vi tog oss iväg. Syftet var gott. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar