onsdag 4 juli 2012

Ökad dos, mindre resultat

Det har återigen varit ett litet smärre uppehåll här i bloggandet. Vädret har ju valt att visa sig från sin bättre sida, vilket inneburit att jag suttit så lite som möjligt vid datorn och trampat. På gott o ont. Magen har inte gillat den minskade mängden motion (det är tippningen av bäckenet som spelar in här) även om jag varit ute och gått en massa i solen istället. Det har varit snudd på för varmt, men jag skall inte klaga för jag älskar trots allt värmen och avskyr kylan..  det är bara det att jag blivit sämre på att reglera kroppstemperaturen igen. Är det varmt blir jag snabbt överhettad och är det kallt fryser jag innan jag vet ordet av.

Hur som helst. Oavsett hur fint vädret varit har magen bara bestämt sig för att lägga av. Den har inte gjort annat än spasma och krampa varje dag den här veckan o smärtorna som detta medför är inte speciellt trevliga. Inte nånstans faktiskt. Jäser, bubblar, puttrar.. jag fattar inte vad som hänt? Makens mage var i olag efter vår resa till stockholm häromveckan, men har nu återgått till lite mer "Normal" karaktär. Min har dock valt att stanna i det där hemska tillståndet. Men med mina förutsättningar var det väl inte annat att vänta? 

Har ökat dosen movicol, tar nu tre gånger om dagen igen. Alltså totalt fem påsar nu, förmodligen blir det sex inom kort. Tanken är att få tarmen att tömma sig lite mer rejält när jag tar till mina andra medel, för som det är nu håller inte.. massa dokdiarré som är fast i magen och bara tömmer sig i små, små mängder - vilket resulterar i att för varje gång jag behöver gå på toa behöver jag ta minst sex såna här piller eller klysmor för att kunna tömma tarmen någorlunda innan den blir så irriterad att den totalt sväller igen och vägrar släppa igenom nåt.. då blir det smärta resten av dagen istället..  ond cirkel? JA! Jag hade hoppats att ett piller eller en klysma skulle göra lite större nytta..  men vi får väl se. Min tarm är inte logisk på något sätt. Eller så är det precis det den är men jag har bara inte fattat logiken i att gå o ha svinont dagarna i ända o en mage som bara sväller för var timme som går. Den betedde sig ju så bra ett tag där efter Olivia kom ut.. kunde den inte ha fortsatt göra det??? 

Planen är också att testa pentasan.. kanske i helgen.. kan den hjälpa något mot smärtorna är i alla fall hälften vunnet bara på det. 

Ute lyser solen o vädret är strålande. Hemma i lägenheten är värmen näst intill outhärdlig, både vovvar o lillan är nog beredda att hålla med om det. Lillan hade en riktigt grinig eftermiddag igår och dagen innan var hon jätteledsen pga några sprutor hon fått.. men hennes lilla mage valde i alla fall att ha en skitardag igår vilket var lite över förväntan eftersom jag inte hade räknat med att något skulle komma förrän idag. Kanon! 

Idag skall jag provsminka en vän inför hennes bröllop. Förhoppningsvis sköter sig både liten o vovvar o det går så bra som jag hoppas. Den som lever får se! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar