tisdag 10 juli 2012

Pentasa pentasa pentasa

Inne på snart en vecka (?) med pentasa nu. Har lite tappat kollen på hur många dagar som gått men vet ju att jag kan gå tillbaks här o kolla loggen om jag vill veta exakt. Jag har i alla fall inte blivit sämre av dem. Möjligen att magen är lite lugnare sen jag började. Jo, det är den faktiskt! Vissa dagar skiter det sig ändå såklart, rent smärtmässigt. Mycket beror ju på hur mycket jag lyckas tömma tarmen eller inte och hur mycket den spasmar samt hur mycket som blir kvar och värker och jäser men pentasan har definitivt gjort (eller något annat, slumpen?) att jag har mindre smärtor i nedre delen av buken över dagen så att säga. Det är jag inte ledsen över.. smärtor har jag ändå men de är mindre. Jag funderar över att kontakta min läkare för att se om det ev går att höja dosen? Tänker också försöka lägga till en extra påse movicol junior mitt på dagen så jag kommer upp i sex påsar om dagen. Fem gjorde liten skillnad men det behövs mer.

När jag inte längre ammar (delammar fortfarande så gott jag bara kan) skall jag även testa nitrosalvan och de där rectal stricture protocolsen från listentoyourgut.com  för att se om de kan göra någon skillnad.. där finns ju en del att göra mot kramper och spasmer men som med allt annat är det inget man skall ge sig på när man är gravid eller ammar. Det är ju trots allt rätt starka saker ..

Drömmen hade varit att kunna gå på dass som normalt folk. Slippa hålla på med allt detta jox. all denna smärta, allt detta elände.. vilken dröm. Vad mycket tid jag hade haft! En dag skall den bli sann, åtminstone om jag får som jag vill. Jag jobbar på det. Har gjort det i många år nu men så länge det finns liv.. nån gång kommer hoppet att leda mig framåt.

Jag och min lilla skatt! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar