söndag 22 juli 2012

Ett par dar till sjöss

Så var man alltså tillbaks på fast mark igen- även om marken under fötterna svajar en del. I alla fall känns det så. Likadant varje år när man går iland efter en tur på havet  - kan ju höra ihop med att man befunnit sig på en båt som är gjord för att "rulla mycket" i sjön ;)

Hur som helst. Det var en fin tur och den gick över förväntan. Motorn höll temperaturen utan större bekymmer och båten stannade trots allt inte. Den startade utan problem och den höll oss flytande.. bara en sån sak!! Ok, toaletten var ett litet kapitel för sig eftersom den vägrade suga in vatten (men det gick ju att lösa med en hink, krävdes bara lite extra planering och planering är man ju van vid med den här kroppen... ) och motorn som inte ville suga bränsle på andra ställen än längst ner från tankarna, och tankarna ville inte rinna över - det är ett problem vi får ta tag i men det gjorde i alla fall inte att vi fick stopp den här gången. Det är mission inför nästa resa att fixa till och jag är glad att vi kom ut och upptäckte detta i tid.. hade varit värre om vi gått ut för en långtur och inte insett det förrän vi var långt ute till havs på helt fel ställe.

Lillan skötte sig exemplariskt måste jag säga. För att vara första gången på sjön kunde det inte ha gått så mycket bättre. OK, hon var lite gnällig och lite ledsen emellanåt - men hon är en bebis och det är hon hemma med. Mestadelen av tiden var hon jollrande glad och verkade trivas rätt gott till sjöss. Det var bara blåsten som var lite jobbig för henne och gjorde henne lite smått frustrerad när hon fick ligga i ett vindskydd större delen av tiden på land. Hon ville ju vara med - på allt! Så det blev mycket vindskydd för vår  del också ;)

Magen bestämde jag mig för att ta semester ifrån. Det gick väl sådär? Missade dessutom en av mina movicoldoser första dagen så jag tog igen den på kvällen när jag kom ihåg och då blev det mycket movicol på en gång. Men det gick det med. Första dagen över förväntan. Andra gick sämre men jag överlevde det med. Hade rätt jobbigt med magen under eftermiddagen och kvällen hade jag i ärlighetens namn rätt ont - det kändes både i magen och i skallen och på tröttheten inte minst. Jag försökte vila magen från medel under eftemiddagarna vilket innebar att magen var sprängfull med skit om vi skall prata skitspråk - och med tanke på vilken blogg det här är så varför inte??? Jag tog mig igenom men hade inte klarat så många dagar till utan att jag fick simma eller något liknande som rörde runt i magen. Nu var det något för kallt för min smak... 17,5 grader är inte direkt inbjudande!

Pentasan har jag varit utan hela helgen och utslagen har väl lagt sig en del (måste jag tyvärr meddela eftersom det var min förhoppning att de inte skulle bero på den...) däremot har smärtan i buken tilltagit igen, och det med besked.. den där molvärken kom tillbaks ganska snart så pest eller kolera det är frågan? SKall testa att ta dem igen om någon dag eller så för att se vad som händer. Om utslagen kommer tillbaks eller inte och ifall magsmärtorna blir bättre..


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar