torsdag 16 maj 2013

Värmebölja och spontangrill

Det verkar som värmen hittat oss tillslut. ÄNTLIGEN! Sen att det går från tio grader till tjugo på bara några timmar, det är liksom lite sjukt det med - men just nu är jag faktiskt bara tacksam! Tråkigt att blommor och buskar slår ut och blommar över så fort bara.. o att man inte riktigt hänger med i svängarna. Vinterjacka på morgonen och t-shirt på eftermiddagen? Hur ska man tänka liksom?

Igår valde vi att vara lite "spontanta". Hade egentligen förberett mackor till kvällsmat, men då vädret slog om och blev så otroligt fint bestämde vi oss för att grilla kycklingburgare istället. Sagt o gjort. Vid sjutiden stod maten på bordet och vi åt vår första kvällsmåltid på altanen UTOMHUS. Gud så skönt det var! Hade kunnat sitta där hela kvällen, men vi har ju vår lilla o allt annat o tänka på också. Satt där till kvart över åtta, när solen försvann bakom träden och la mig med ro i själen igår. Lyckades mata lillan rätt bra under dagen, magen var något lugnare under förmiddagen och även under natten. En dålig natt för lillan dock, hon sov inte jättemycket och inte vi heller. Resultat? Maken hemma med huvudvärk idag :-/ Man kan inte få allt..

Gräset blev i alla fall klippt och jag har börjat förbereda lite inför helgens besök. Marinera, koka, baka.. det är mycket som skall planeras om man inte vill stå där i sista sekund - och det funkar ju inte när man befinner sig i mina skor! Här gäller det att planera så att allt klaffar. Så bra det nu bara går. Vissa saker går ju inte att planera. Som hur magen kommer må, hur lillan kommer bete sig och så vidare och så vidare. Lev i nuet sa någon. Säger jag. Men det är alltför sällan man faktiskt befinner sig bara här och nu en längre tid. Trots att man mår så mycket bättre när man faktiskt gör det. Tiden står ju inte still. Den tickar hela tiden. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar