söndag 19 maj 2013

Då vänder det igen..

Det har varit en riktigt trevlig helg, den här helgen. Sällskapet har varit bra, vädret har varit kanon och vi har både ätit och druckit gott (om än lite för mycket av allt det goda - det blir lätt så i gott sällskap. Man kan fråga sig varför egentligen? Det hänger på något sätt ihop... det där med frosseri och gott sällskap alltså.. ). Suttit ute länge på kvällarna (längre än vi normalt är vana vid vill jag lova!) och njutit av det fina vädret. Helt plötsligt var det sommar? Vad var det som hände? Lillan badade i en balja på altanen igår, bara en sån sak. Kunde man inte trott för några dagar sedan.

Nu vänder det dock igen. På alla håll. Vårt sällskap bestående av min kusin med fru begav sig hemåt idag, vädret går mot det sämre och magen är påväg åt precis samma håll. Tyvärr. Jag visste ju om det. Min mage som inte fixar vanliga dagar har inte direkt lättare att hantera den här typen av aktiviteter. Hur trevligt det än må vara. Men ibland får det faktiskt vara värt det. Man får ta smällen. För psykets skull om inte annat. För att få vara lite social. Det behövs! Det laddar de där mentala batterierna. De mentala batterierna som är så viktiga för att klara av de fysiska.

Hur som helst. SMHI och YR spår regn och åska. Kanske inte vad jag hade önskat mig idag, men det gick väl (som vanligt när det blir sånt här väderomslag) för fort kanske..? Blommor slog ut, bladen är inte längre helt ljusgröna, gräset sköt i höjden.. ja, allt sånt där. Över en natt. Man skulle väl vara mer förvånad om det faktiskt höll i en längre period. Jag kan ändå inte låta bli att hoppas. Jag älskar värmen. Inte när det blir FÖR varmt, men jag mår så mycket bättre av att slippa frysa hela tiden. Däremot är det jobbigt att sova när det är så förbaskat varmt inne att man kladdar fast i sängkläderna. Men men, det där är lyxproblem och jag får ta smällen. Hellre det och sol ute än pissregn och svalt sovrum. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar