onsdag 29 maj 2013

Hon ringde tillslut

Fick tillslut det där samtalet från sköterskan på Östra som jag försökt att få tag på en längre tid. Inget möte inbokat, utan detta fick jag göra igår. Man känner sina lus vid gången??? Något i den stilen. Här sitter man och väntar på en kallelse som de lovar att skicka ut, en kallelse som aldrig ens varit påväg. Jag blir så trött.

Hur som helst. Efter flera otrevliga bemötanden av olika systrar på avdelningen ringde hon i alla fall upp tillslut. Fick bokat in en ny tid. Tack och lov för det! Men att beskriva mina problem för någon som inte kan eller VILL förstå? Det känns som att tala med en vägg. Hur ska man kunna få hjälp när de inte ens sätter sig in i hur min kropp fungerar (eller rättare sagt inte fungerar)? Nåja, jag orkade inte diskutera mer ingående på telefon. Jag gjorde ett försök men insåg ganska snart att hon inte förstod vad jag pratade om. Får försöka ta det där när vi ses istället. Om två veckor.

Fick även mail från min handläggare på FK. Har ju försökt nå henne med. I över en vecka nu. Ett kortfattat "jag har varit borta försöker återkomma med ny tid..." något i den stilen. Vad hände med att ringa och prata med folk???


Magen? Hur mår den? Just nu inget vidare. Har otroliga huggsmärtor och mår illa mest varje dag. Även de dagar jag lyckats tömma tarmen. Detta verkar ssk på Östra ha väldigt svårt att förstå. "men du har ju tömt tarmen,." NEJ! Jag har inte TÖMT tarmen. Jag har varit på toa. Stor skillnad där. Jag kan gå på toa femton gånger utan att TÖMMA tarmen. Outlet obstruction. Jo, det har jag definitivt. Det är inte många läkare som fattat det, men de som gör det har inga problem att förstå vad det är jag pratar om. Läs mina journaler.. något i den stilen... istället för att fråga samma sak varje gång. "vattenlavemang?" För femtioelfte gången: vatten fastnar. Det kommer inte ut! Det vandrar uppåt i tarmen och skvalpar runt...Tydligen är det också förbaskat svårt att förstå... 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar