onsdag 1 maj 2013

Squatty potty

Det är bara att konstatera: Jag kommer att anses som en ännu knäppare person efter mitt senaste inköp. So what? Jag får väl vara knäpp då. Hamnar man i min situation inser man ganska snart att man är villig att testa allt. Allt som ger minsta möjliga chans till en lite bättre tillvaro och ett lite enklare liv. Man tar den. Chansen alltså. Sen kan den ibland (ofta) gå loss på en hiskeligt massa pengar - men man tar chansen ändå. Tro mig. Med de pengar man har så att säga.

Den här gången har jag klickat hem en "squatty potty" - en slags ståbräda (kan man säga så) som man ställer utanför toaletten och använder sig av när man går på dass istället för att sätta sig på ringen (som man normalt gör i vårt land) eller ställa sig på den (som de gör i en del muslimska länder bland annat..) Tanken är att man skall gå en bättre vinkel på tarmen när man försöker tömma den och fresta mindre på en redan utsatt bäckenbotten. Det kan vara värt ett försök. Det kan ju inte gå mer än fel och "fel" i det här fallet innebär ju i så fall bara att ingen förbättring sker. Det blir i alla fall inte värre. Förutom att hålet i plånboken blir tillfälligt större då. Det får vara värt det. Den här gången med. Teoretiskt sett borde den i alla fall göra lite nytta. Sen får vi se hur den fungerar i praktiken. 

4 kommentarer:

  1. Jamen varför inte :) Läste om den och tycker det låter som en ganska självklart bra idé. Lycka till!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, jag hoppas att det skall vara en lika bra idé som det verkar vara. Jag återkommer om resultat när jag fått hem den. Enligt mailen är den i alla fall lastad och klar för leverans :)

      Radera
    2. Ser fram emot (utförlig) rapportering! :)

      Radera
    3. Tro mig, den kommer! Här spar vi inte på detaljerna :)

      Radera