lördag 13 april 2013

Trött

Det har varit något av en pers, slutet på den här veckan. Lillans matstrejk har gått över i nån form av mattrots som jag tror bottnar sig i att hon håller på att få ännu fler tänder (helt sant, det tar ALDRIG slut!) Man tror man är på banan och så vänder det igen. Lika snabbt (eller snabbare) än vad man hittade dit.. till den där "rutinen" som är lika snabbt bortglömd som den skapades. Jag kan förstå det där uttrycket med att barn har inga rutiner. Det stämmer väldigt väl på min lilla tös!

Hur som helst. Idag har hon haft feber till råga på allt och jag har förmodligen min ägglossning på g. Mår apa. Det går ju liksom lite troll i det här... same shit varje gång. Börjar känna igen mönstret. Så förbannat trött dessutom. Dålig kombo när man ägnar all sin vakna tid till att hantera den här lilla febriga tandtjejen. Tack o lov att mamma finns här och hjälper mig så gott hon kan (maken är ju i Sälen o åker skidor, som sagt tajming is my thing,.. eller inte :-/) men det är klart att det sliter på henne med. Det är inte en tjej som finner sig i att man sätter henne att leka själv precis. Hon vill bli buren eller gådd med hela tiden och det tar på kraftrna även om vi gör vårt bästa för att det skall bli så smidigt som det bara kan bli. Dessa sömnlösa nätter tar ju också på krafterna. Hade jag vetat att lillan skulle vara på det här humöret hade jag nog inte blandat in min kära mor men nu har hon ju redan sett det och propsar på att hjälpa till. Jag kan inte annat än tacka o ta emot!

Idag får vi dessutom ännu ett barn i huset. Olivias kusin kommer hit under eftermiddagen och kvällen och det är min största förhoppning att de skall vara på så bra humör de bara kan och liksom trigga varandra åt rätt håll..  att Hampus kanske väcker Olivias matintresse, vad vet jag? Lite sån där rivalitet som gör att hon äter av bara farten. Om inte annat hoppas jag att de får en rolig kväll tillsammans. De är väldigt söta ihop de små liven.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar