tisdag 30 april 2013

Läkarsamtal

Fick samtal från min kirurg på Huddinge igår. Hade helt missat att hon skulle ringa så det var väl tur att jag hade telefonen i närheten och att hon lyckades tajma samtalet med Olivias eftermiddagstupplur. Gosh! Kunde lätt ha missat det där totalt. Vart har hjärnan tagit vägen liksom.. ?

Nåja, jag fick ju pratat med henne i alla fall. Hon tog sig tid dessutom. Nu var ronden avklarad (ronden för defekografi och manometri) och de hade samlats läkare från flera sjukhus för att bedöma dem och några andra. Bra o dåliga nyheter som hon uttryckte sig. Botox har gjort att trycket i tarmen (totala krampen) minskat (det anser de är en god nyhet) men däremot gör min invagination att jag inte får nån nytta av det eftersom det istället trillar fram mer slemhinna när trycket minskar och då blir det stopp ändå. Summa summarum: inte så mycket bättre. Sen så såg de inte mitt enterocele på de här bilderna och förhoppningen är då att det gått tillbaks eller minskat. Tydligen kan sånt ske, men det är svårt att säga med säkerhet om det är så eller om det bara inte syns just på de här bilderna.

Invaginationen kvarstår, något försämrad. Nervskadorna i tarmen ställer till det. Man vill inte operera i bäckenbotten... rädsla av att det förvärrar snarare än förbättrar. Stomi var det alternativ hon kan tänka sig (återigen) efter jag testat bakterieimplantationen och sett vad den har för effekt samt gjort den där smartpill undersökningen..  inte vidare roligt att höra. Jag är ju inte direkt vän med den tanken. Har försökt bli, men det funkar liksom inte. Hon bad mig återigen att tänka igenom. Föreslog att vi gör en tillfällig stomi och om det inte funkar dra tillbaks den och sy ihop igen. Låter så enkelt, men jag vet ju att det inte är det. För en kirurg kanske, men inte för mig.

Hur som helst. Magen har funkat uruselt sista dagarna. Den jävla (ursäkta språket) mensen har inte kommit igång än och jag är ganska övertygad om att det är den som ställer till det extra i magen. Tokjäsningar och tarmen vill inte tömma sig minsta på egen hand. Fy! Lilla dockan (Olivia) matstrejkar återigen och Tuffe likaså. Känns som det kunde varit enklare, men det är tydligen inte meningen att det ska vara det... :-/ 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar