söndag 21 april 2013

Iberogast - ni som testat och fått bra effekt?

Jag ser att det är många som är intresserade av information kring Iberogast. I alla fall är det många som söker på det som hamnar på min blogg. Tyvärr har jag ju inte något vidare positivt att komma med här. För mig var Iberogast, liksom alla andra av dessa fantastiska preparat som sägs motverkar uppsvullen buk och förbättra matsmältningen, inte mycket att hänga i granen. Man tycker att man borde märka någon form av effekt efter två hela flaskor, men i ärlighetens namn gjorde jag inte det. Inte den här gången heller.

Har några bekanta med "ibs-magar" som testat och upplevt samma sak. Det vill säga ingen eller ytterst liten effekt. Jag har dock sett några kommentarer här på bloggen där det finns folk som faktiskt känner att de fått hjälp av dessa små "mirakeldroppar" och tycker det vore intressant med lite mer sådan feedback. Inte minst för att få veta vilken grupp de faktiskt hjälper eller vilka besvär de verkar bäst på. Vad marknadsföringen och reklamen säger har jag full koll på, men nu menar jag i verkligheten. På riktiga människor. För i min egen bekantskapskrets och dem jag bett testa har effekten som sagt varit ganska skrattretande. Precis som så många andra tillskott av den här typen. Det finns en uppsjö: Dida, mucosa, nogasin för att nämna några stycken. De syftar alla till att på ett eller annat vis minska uppsvullnad och hjälpa tarmen att smälta maten.

Det jag skriver här betyder inte att Iberogast är verkningslös. Den har bara inte hjälpt oss. Av den anledningen och flera andra vore det intressant att höra lite från dem den faktiskt hjälpt. Blir så mycket enklare att sätta fingret på vilka som kan ha nytta av den då...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar