onsdag 10 april 2013

Läkarbesök, bakterier med mera

Det har varit några tuffa dagar här och jag har inte direkt haft tid eller möjlighet att skriva något på bloggen. Begav oss till Stockholm i måndags morse för ett läkarbesök på Hötorgskliniken på tisdag morgon. Direkt efter det satte vi oss återigen i bilen för den långa resan hem. Det känns att man inte mår fit idag kan jag säga. Det sliter att resa så mycket. Även på en frisk människa så att säga.

Min lilla och de två vildbasarna var hos min mamma som gjort en enorm insats i att ta hand om dessa små terrorister. Det dåliga samvetet minskar inte direkt när man fått höra att de betett sig, ehrm, långt ifrån exemplariskt. Matstrejkande hund, gläfsig hund, matstrejkande liten tjej.. tja, allt på en gång och lite till,

Besöket då? En halvtimme försenad och sen fick vi äntligen komma in. Liten besvikelse att min läkare inte informerat honom mer om hur mina problem faktiskt yttrar sig och att jag var tvungen att dra dem igen - men på sätt och vis hade det väl sina fördelar det med. Han gjorde inte bara sin sak utan var faktiskt nyfiken på orsaken till varför det blivit så här. Nu satte han upp mig på väntelista för sån där bakterieimplantation, vilken ingen av oss vet ifall den kommer hjälpa eller inte-  allt beror ju på varför bakteriefloran blir rubbad. Är det stoppen som gör det kommer vi förmodligen inte tillrätta med floran genom att tillsätta en ny frisk..  är det onda bakterier som ställer till det mesta har vi däremot allt att vinna. Det är en balansgång. Som han sa han kan inte garantera något resultat men det värsta som kan hända är att inget händer.

Vi pratade lite om någon smartpill undersökning för att mäta transittiden mer noggrannt samt ph värden och tryck i tarmen men vi får väl se om det blir något mer av det. Han nämnde något om hirschsprungs vilket vi varit inne på förr och jag skall fråga min vanliga läkare om detta igen, men han tyckte att mina symtom stämmer väldigt väl in på just den diagnosen. Den som lever få se.

Det var väl inte helt bortkastat det här besöket i alla fall, men det kostar på krafterna att resa så mycket frö så lite. Jag hoppas det betalar tillbaks sig i längden i form av en bättre hälsa. Om inte annat hade vi i alla fall en riktigt mysig kväll jag o maken dagen innan läkarbesöket. Man får ta vara på tillfällena och det var välbehövt kan jag säga! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar