söndag 7 april 2013

Många mil i bilen blir det...

Jaha. Då var det dags för ännu en lång resa. Dryga femtio mil idag och lika många hem igen imorgon. Sist vi gjorde en sån här resa var för lite mindre än en månad sedan, men då hade vi fördelen att stanna en dag längre och bo över hos kära släktingar i Strängnäs. Den här gången blir det (förhoppningsvis) ett betydligt snabbare besök, vilket lett till beslutet att åka upp idag och ta oss hem igen direkt efter läkarbesöket imorgon förmiddag. Även om det kostar att ta in på hotell en natt lyckades vi hitta ett inte alltför dyrt alternativ på gångavstånd till hötorgskliniken dit vi ska och vi tjänar ju även en dag på att göra på det viset. Summa summarum borde det alltså inte bli så förbaskat dyrt. Nåja, allt är relativt. Den här gången kör vi på det som funkar bäst. Lillan ska ju vara hos mormor när vi är borta och det känns som vi gör bäst i att komma hem så fort som möjligt - även om det kommer kosta på krafterna att sitta i bilen så många mil två dagar i sträck. Kommer inte vara fit imorgon. Människa? Think not.

Igår hade vi en fin dag i solen. Skön promenad i solen med en vovve som inte ville gå. Fantastiskt? Det gjorde inte jättemycket igår eftersom vi inte befann oss på nån vanlig väg utan var uppe i spåret där solen lyste ganska varm och vi var skyddade från vind. Dessvärre spydde vovven på slutet av promenaden, vilket förklarade varför han vart så ovillig till att gå. Blir sådär när han inte äter på morgonen och igår var just en sån dag. Han matstrejkade ända fram till eftermiddagsmålet.

Grillen gick varm även igår och det blev en härlig söndagsmiddag bestående av fiskspett och greksallad med ett gott grekiskt bondbröd. Resterna av kladdkakan gick också ner. Lillan petade i sig rätt bra också så jag var nöjd för det. Inte av kladdkakan då alltså, utan av maten jag serverade henne. Tog sin lilla stund men vad gör väl det när det tillslut hamnade i munnen?

Så, till dagens mission då. Besöka bakteriegubben i stora staden och förhoppningsvis även få en liten dos av de där goda bakterierna som jag uppenbarligen lider stor brist på. Har väl ingen större tro på att det kommer bli så men så länge det finns liv..? Annars bär det snart av till stora staden igen. Puh. De här resorna kostar på krafterna. Krafterna man egentligen behöver till annat. Men, det är ju för en god sak och förhoppningsvis skall det leda till att dessa besök inte behövs mer inom en inte alltför avlägsen framtid. Nåja, det är en dröm i alla fall och drömma bör man...  eller hur? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar