fredag 19 april 2013

A la Greque

Det är Fredag idag. Igen! Dagarna går så fort. Även om de känns långsamma ibland känns det faktiskt som de flesta av dem bara springer ifrån mig. Sådär. Vips så är de borta. Over and out. Eller tja, något i den stilen. Mer eller mindre magont kantar dagarna. Lillan växer så det knakar för var dag som går. Ligger nu på den övre kurvan längdmässigt men på den "medelmåttiga" om man ser till vikten. Det blir nog en lång tjej. "Som sin mor" sa vår bvc sköterska. Ja, jag kan väl tänka mig att det blir så. Hon har ju att brås på - även om jag numer inte är SÅ lång som jag var när jag var tonåring.

Hur som helst. Det pissregnar även idag. Phew. Jag som hade hoppats på lite sol? Känns som jag hoppas förgäves, så det är väl lika bra att försöka göra det bästa av den här dagen med. Fick tummen ur att tvätta överkastet igår. Bara en sån sak. Har varit en liten ångestgrej jag lagt bakom mig under en längre tid. Nu har jag äntligen fått det ur världen. Tack för det.

Fick ringt Huddinge idag också och har bokat in en tid med min nya handläggare på FK (den som har hand om merkostnader). Stress med nya intyg men skönt att i alla fall ha fått en ny kontakt. Då är jag på banan igen.

Tänkte laga lite Grekiskt idag, därav rubriken. Det är ju trots allt Fredag! Let´s Dance - ja, allt det där. Jag tycker faktiskt det är lite mysigt även om det är lika mycket kliché över det.

Grekiskt.. hm, vad ska jag laga då? Grekiska färsbiffar med tzatziki och klyftpotatis tänkte jag. O en grekisk sallad såklart! Känns som en bra meny. Lite mindre grekiskt kanske, men planen är att slänga ihop en liten äpplepaj till efterrätt också. Har faktiskt inte gjort några efterrätter den här veckan (jag älskar ju att baka.. ) eftersom min kära make bett mig att försöka låta bli..  ja, har ni hört nåt så konstigt?! ;-) När en man ber sin fru att låta bli att laga efterrätter då är det lite fara och färde med det hela. Nej, jag skojade bara. Det är nog bara så att en kall ruggig vinter bjudit på lite för många efterrätter i soffan och lite för lite skak på rumpan om man ska se det krasst. Skak på rumpan i form av motion då vill säga. Det kommer väl, med den ljusare årstiden. Det brukar göra det.

Magen mår inte prima idag heller. Borde väl egentligen ringa till Östra för att boka in en ny tid för nya inställningar då jag provat mig igenom alla nu.. men jag drar mig för att ringa dem. Blir oftast otrevligt bemött och det kan förstöra hela dagen. Känns inte som jag vill börja min fredag på det viset. Vill vara på bra humör den här dagen. Det räcker att magen begränsar mig. En klantig syrra på ÖS behöver inte hjälpa mig på traven ytterligare. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar