måndag 10 september 2012

Tillbaks!

Det har återigen varit ett litet uppehåll i min bloggvärld. Kan bero på att jag inte varit hemma sedan i fredags, och som bekant så försöker jag undvika att blogga när jag är bortrest om det inte är så att jag får en massa tid över som behöver dödas.

Den här gången fick jag inte det. Fredagskvällen och eftermiddagen tillbringade vi hos mamma, eftersom hon skulle ta hand om vår lilla när vi begav oss iväg (tillsammans med två galna vovvar ;)) till Gränna med makens jobb på den årliga höstkonferencen. Förra året var jag, av förklarliga skäl, inte med. Denna gången bestämde jag mig för att jag måste komma ut och träffa lite folk. Man blir smått isolerad av att må skrutt och ha en liten som upptar den "lediga" tid man får från en krånglande tarm. Lite skönt avbrott men samtidigt undrade jag lite smått vad jag gav mig in på? Hade nog varit (helt klart!) smartare att stanna hemma hos mamma, ta igen sig och bara vara..   är ju inte femton längre. Det känns och det syns! Jises...

Det var dock trevligt att komma ut och träffa folk. Skippade movicolen och körde psylliumfröskal i vatten tre gånger (före varje måltid) under dagen, en rejäl dos oreganoolja före lunch och middag samt magnesiumcitrat och kaliumcitrat innan vi gick och la oss..  det funkade bättre (den här gången) och jag får tacka min goda gud (fast jag inte är troende!) för det!! Magen var ganska risig på eftermiddagen och jag var så trött att jag skulle kunna däckat för flera timmar sen, men det gick det med.. på nåt sätt. Jag överlevde ända till middagen och mer därtill. Fick tagit ett par danssteg också innan vi gick till kojs.. förmodligen bland de första.. inte helt först men inte långt ifrån.

Någon bestämde sig för att ha efterfest i rummet intill vårt. MINDRE uppskattat. I min fåniga värld hade jag på något vis lyckats övertyga mig själv om att jag skulle få lite sömn... Tji fick jag! Det var bara o gilla läget, men jag var långt ifrån glad, den saken är säker! Det blev upp tidigt nästa morgon (de festade ju hela natten!) och iväg innan de flesta ens tagit sig till frukostbordet. Var däckad hela dagen igår. Är inte gjord för sånt där..  kände mig smått halvdöd. Men.. jag tog mig iväg, jag fixade det och jag fick mig en dos av socialt liv. Bara en sån sak. Jag är stolt över det. Maten smakade bra, trevligt sällskap hade vi och dessutom var det en bra föreläsning av Per Holknekt som fick det att tåras i ögonen på de flesta av oss. Trodde inte jag skulle gilla honom, men han hade förmågan att beröra oss allihop. På ett väldigt speciellt sätt. Något han sa satte sig: Annorlunda är bra. Det finns så många andra smarta där ute..  att konkurrera med dem är bara dumt. Det är bättre att vara lite utanför. Där finns mycket mer utrymme.  - något jag lätt kan hålla med om! Sen pratade han även om vikten av att ta vara på det man har - på ett fint och väldigt berörande sätt. Han, om någon, vet ju hur det är att ha allt för att sedan förlora det inom loppet av någon månad och sedan kämpa med sina demoner för att ta sig tillbaks igen. Fördomar har vi alla, men det skadar inte att bemöta dem ibland. Oj, så fel man kan ha...

Partypinglor.. kvällens tema var James Bond. Nej, jag brukar inte gå klädd sådär ;) 



2 kommentarer:

  1. Per Holknekt, det är ju Lena Ph's föredetta, kom o tänka på det när du skrev att han hade föreläsning om att ta tillvara det man har osv.. han va ju otrogen mot Lena och förlorade henne, det va inte så shyst. Men men :)

    SvaraRadera
  2. Det stämmer och det var inte så schysst.. inte alls faktiskt. Finns inget försvar till det. Det tyckte han inte själv heller. Det var inte detta föreläsningen handlade om dock, utan han använde sitt eget liv som exempel och han gjorde det bra. Den största boven i hans liv verkar ha varit den dåliga självkänslan (som han även har att tacka sin karriär) och näst intill den var det alkoholen. Vad han gjort mot andra människor kan jag inte ställa mig bakom, men han var en otroligt bra föreläsare.

    SvaraRadera