lördag 29 september 2012

Dessa hormoner..

Urgh. Jag säger bara det. Urgh. Inser nu varför magen varit så överjävlig sista veckan. Eller tja, jag inser till viss del varför den varit så totalt urballad. Hormoner såklart! Den fantastiskt "härliga" mensen har kommit tillbaks igen efter förlossningen och oj vad jag blev lycklig för det. Not. Ok, fantastiskt sköt att det faktiskt funkar som det ska (tro mig efter tio år utan mens vet jag!) men samtidigt så skönt att slippa tänka på det där OCKSÅ. Mensvärk, uppsvullet o skallebank i kombination med min vanliga överjävliga mage blir bara lite FÖR mycket just nu. Men, men det är bara att bita i det sura äpplet och traska vidare. På nåt sätt klarar jag det med.

Värken är dock inte att leka med och eftersom jag inte är nån fan av värktabletter försöker jag stå ut. Vet ju att ipren kan hjälpa mot den delen av molvärken som beror på just mens - men å andra sidan tar den ju bara bort en del av värken så jag vet i fan..  får se om jag står ut men tills jag inte gör det längre så planerar jag i alla fall att försöka klara mig utan.

Har nu kört på med probiotika från holistic, natren och lite andra bakterier i en fermenterad produkt. Jag hoppas detta skall hjälpa tarmfloran åt det rätta hållet - men jag tvivlar på att det kommer gå fort. Jag är glad att jag äntligen tagit tag i att läsa på om just dessa livsviktiga små bakterier som ansvarar för så stor del av vår hälsa, men jag ångrar att jag inte gjorde det tidigare.

Skulle vilja testa vsl#3, men den är så förbannat dyr och dessutom innehåller den sötningsmedel vilket jag inte kan förstå? Dessutom lite för många stammar för att det skall vara bra (för många stammar konkurrerar med varandra, och är de inte isolerade från varandra är det djungelns lag som råder, den starkaste överlever och de andra stryker med!) Vi får se. Kanske testar "Bara för att" - om jag inte testat kan jag ju inte heller säga något. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar