torsdag 13 september 2012

FK=Förbannade Kontrollorgan!

Jag blir så arg.. eller trött.. eller uppgiven. Jag vet inte riktigt vad jag INTE blir? Fick ju brev om möte med min handläggare på FK igår. Försent såklart, när jag ringde (eftersom vare sig tid eller plats passade mig) det nummer som stod angivet hade hon naturligtvis hunnit gå för dagen. Är de nånsin på plats? Det är då fanimej inte lätta att få tag i alla fall. Vet inte hur många gånger jag mötts av "personen du söker svarar inte" "personen du söker återkommer bla bla bla" och när återkommer de då? Aldrig på angiven tid i alla fall. Inte idag heller.

Hängde på låset (telefonen) vid nio när telefonrösten sa att hon skulle vara tillbaks. Var hon det? Icke. Detta efter att jag både lämnat meddelande på telefonsvararen och mailat henne. Ganska angeläget att få tag i en handläggare när mötet enl brevet skall äga rum redan på tisdag och jag på tisdag skall och ta spruta med min lilla. Jag blir så trött.. varför ange ett nummer när man aldrig är anträffbar??

Nu hoppas jag vid min gud (fast, återigen jag är inte troende det låter bara rätt bra i mina öron) att hon ringer upp under dagen. Blir så förbannat stressad när saker o ting hänger över mig på det här viset. Det räcker så gott som det är ändå. Har rätt mycket som snurrar i skallen för tillfället och magen mår ju inte direkt bättre av att jag stressar upp mig mer. Lugn och ro, tack. Det hade varit något. 

4 kommentarer:

  1. Från en som också varit sjukskriven lång period, och som nu även har inblick i FKs arbete.
    Alla turer genom åren har nu fått mig att tänka från "andra hållet".
    Jag vet hur FKs arbetssituation ser ut. Jag vet också hur det är att var långtidssjukskriven.
    Vad jag vill komma till är att ett alternativ kanske kan vara att ändra spruttiden? Kanske enklare att få en annan tid på BVC än hos FK? För jag tänker att FK-tiden kan vara väldigt viktig för dig...?

    SvaraRadera
  2. Hej du. Det har du rätt i. Problemet (som jag såg det) var väl bara att denna spruttid ändrats tre ggr redan.. :( Började kännas smått jobbigt om man säger så.. men nu har jag pratat med min handläggare på FK ändå och vi har kommit fram till en bra lösning! Min handläggare är trots allt en mkt trevlig kvinna och det är inte henne jag har något emot. Absolut inte. Hon gör sitt jobb. Det är systemet i sig som jag har svårt att förstå.. det här med "nu ska vi göra si o nu ska vi göra så" istället för att se saker o ting från fall till fall..

    SvaraRadera
  3. Så bra att det löste sig :)
    Det var uppfriskande att läsa ditt "utbrott". Är precis lika själv när det blir nåt krångel :)

    SvaraRadera
  4. Haha.. tack! Kul att mina små raseriutbrott kan få någon att känna igen sig ;) Det är väl så.. när det spricker spricker det rejält (man blir så trött ibland... ) - men sen går det över fort också. Det blir bara för mycket emellanåt och då tar känslorna över. Men känslorna funkar lika bra åt andra hållet också. En stark avreaktion gör ju att humöret snabbt blir bättre igen när det är överspelat. Vad gäller FK tror jag det är bra att ha en bra dialog med dem. Sen kan man bli förbannad ändå, men det kan man ju bli på det mesta här i livet ) Kommunikation är a och o! :)

    SvaraRadera