lördag 22 september 2012

LCHF Kaka inte bra för trasslig tarm

Gårdagens mat passade inte riktigt för min trasiga tarm. Hade lagat en äpplekaka a la LCHF. Inte för att den skulle vara LCHF från början, men för att de var de ingredienserna jag hade att göra av. Det vill säga mandelmjöl, äpplen, osötat äpplemos, kanel, ghee, ägg och lite stevia..  Mycket fett och lite kolhydrater med andra ord. Kanske lite FÖR mycket fett. För mycket för att min tarm skulle tycka att det var ok i alla fall och natten blev därefter. Att kvällens middag dessutom bestod av lax med ett kokostäcke och klyftpotatis tillagade med avokadoolja kanske inte heller var jättesmart. Kombon blev ju liksom FETT. Min mage gillar inte för mycket fett. Kan inte bryta ner det ordentligt och summan av kardemumman blir magsmärtor och illamående. Nåja, nu har jag lärt mig det. Eller tja..  det visste jag väl egentligen redan men jag har det ganska färskt i minnet.

Får väl laga en lite mindre fet kladdkaka ikväll om jag skall göra någon efterrätt då.. ;)
Insåg att mitt senaste inlägg (som så många andra där jag klipper o klistrar eller kopierar o klistrar) igår inte såg så bra ut. Jises, jag behöver verkligen gå en kurs i det här med layout om jag skall få till bloggen..  inte min starkare sida jag fattar inte varför det ser så knasigt ut?!

Bakteriestammarna jag specificerade syns alltså inte..     för den som vill se det exakta innehållet på Probiotikan från Natren.com rekommenderar jag alltså att gå till deras hemsida och få saker svart på vitt. Sök på healthy trinity (tre stammar i en kapsel) och kika på innehållet. Högkvalitativ probiotika!!

Tog en innan läggdax igår.. jag beställde från amazon.. men problemet med amazon är att de inte kyltransporterar sina produkter och hur de behandlar dem innan dess kan man ju bara gissa sig till.. det är alltså många frågetecken kring hur mycket levande bakterier dessa innehåller när de når mig som konsument eftersom dessa skall förvaras och transporteras i kyla. Alltid. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar