onsdag 27 februari 2013

Toabesök numero ett - en smärtsam, uppblåst historia!

Efter ungefär en timme på min motionscykel och två timmar efter frukost lyckades jag genom att spänna magen och slappna av gång på gång faktiskt gå på toa en gång idag. Alldeles nyss. Hur det gick? Jo, jag fick ut LITE grann. Men långt ifrån det som satt där. Gick inte tömma tarmen. En smärtsam historia som ledde till att magen svullna upp ännu mer? Jag vet, det låter sjukt men så är det. Kan det vara invaginatet som fyller ut? Jag är beredd att tro det. När trycket blir för högt och den trycks ner och fyller ut...  låter ganska logiskt i mina öron. Frågan är då hur jag löser det?

Tagit resulax nu för att försöka tömma skiten som sitter där o värker. Det finns en gräns för hur mkt smärta man kan stå ut med frivilligt. Det räcker så gott med den jag har i vanliga fall. Jag behöver ingen extra värk. Jag mår så mycket bättre utan... 

6 kommentarer:

  1. Har läst din blogg och lider verkligen med dig i det du går igenom. Jag sitter själv i liknande sits med min jädra tarm som inte vill nått. Men jag har inte kommit lika långt som dig här talas det bar aännu om sakral nervstimulering. Men när jag läser vad du får gå igenom blir jag nervklen. som du skriver räcker det gott med det ordinarie smärtorna man har man vill inte ha mer =( Tycker det du går igenom låter fruktansvärt, stackare! Själv har jag inga direkta fel på min tarm utan signalerna från hjärnan når inte fram till mina organ som tarm och urinblåsa. Vilket gör att det tömmer sig ur båda hålorna uhu!! Har burit blöjjor nu i snart 9 år och en tarm som inte utan lavemanger alls fungerar. Det är ett rent helvete rent sagt. Jag hoppas verkligen detta kommer ge sig för dig att du får må bra igen. alla pratar ju så gott om denna sakrala nervstimulering. Jag fortsätter följa dig och hoppas du snart kommer få en förändring iditt liv å få slippa allt elände detta ger.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Cattis! Stackare.. jag förstår att du har ett helvete. Kul att du hittat min blogg, men tråkigt att det skall vara av en så negativ anledning.. som jag sagt så många gånger förr.. det är inte förrän man har en kropp som inte fungerar som den ska som man förstår värdet av en kropp som fungerar. Det stämmer att jag för tillfället har smärtor från helvetet och att min situation förvärrats betydligt sen operationen i fredags, men jag hoppas fortfarande att det handlar om att tarmen måste vänja sig, att botoxet jag fått tidigare ställer till det eller att apparaten har fel inställningar som måste ändras.. något i den stilen. Att det inte beror på min invagination, mina nedfallna tarmar eller andra fysiska problem i buken.. att det kommer sig.. man kan leva länge på hoppet men hoppet tär också! Vad jag hört är resultaten av sns för läckageproblem betydligt bättre än de är för problem av min art. Du får gärna höra av dig igen om du har frågor eller om det blir aktuellt för dig att genomgå en sådan här operation. Jag har några kontakter med läckageproblem som säkert kan svara på frågor som rör det specifika problemet! Kram och sköt om dig

      Radera
  2. Måste bara fråga om det är botox kuddsar du fått? Det pratas nått om några kuddar det lägger in i ändtarmen i mitt fall. botox gör mig nervsvag då jag har tagit sådant för min nackskada och blev så in i bomben sjuk att jag trodde jag skulle gå hädan. Läste massor om detta med botox och om det skulle sputas fel, läcka osv då det är ett nervgift. At tman under lång tid kunde få groteska biverkningar. Därav är jag livrädd för dessa kuddar det snackar om och över huvudtaget botox.

    Jag hoppas det ger med sig för dig att detta bara är nått tillfälligt. Dessa tarmplågor är inte att leka med och det påverkar ju hela kroppen . Man mår farao rent sagt. Jag är ju försatörd innan efter en trafik olycka och detta med tarmarna var bara för mycket. speciellt då det inte finns nått fel på dem förutom ett litet rectocele säger det. Men detta att jag inte längre känner nått där nere. Blir som inte nödig om man säger så. Nu tvingar jag tarmen till tömmning med stort vattenlavemang och får skölja ut eländet vilket i sin tur ger enorma kramper och har gjort att tarmen istället börjat överkursa. Så nu är jag ständigt nödig men får inte ut det på normal väg och massa läckage och äckel. Ja det är inte nådigt med dessa tarmar. håller mina tummar att det dag för dag blir bättre för dig.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är botoxinjektioner i ganska rejäl mängd. Har fått det tre gånger. Första gången en mindre injektion som inte gjorde så stor skillnad, men gav lindring samma dag jag fick det. Sen blev det värre. Tappade bara känseln, men fick inte någon bra effekt. Andra gången ville de ge mig större dos vilket de gjorde. Den dagen kunde jag gå på dass, men sen blev effekten densamma. Det gick tillbaks till nada effekt på den biten. Det diskuterades om man borde sätta det längre upp, och det gjorde man. I hela analkanalen. En "hästdos" som kirurgen sa då. Det värsta som kunde hända sa de var att jag skulle få svårt att hålla tätt en kort period innan det satte sig. FEL! Besvären blev värre än nånsin. Kunde inte knipa (kan fortfarande inte, tre mån sen nu...) och dessutom fick jag en hemsk prolaps i början. Denna har gått tillbaks en del nu men finns där fortfarande. I början fanns den där oavsett toabesök eller ej. O ändå kan jag inte tömma tarmen... massa slemhinna föll ut om du förstår vad jag menar. Nu är de inte längre så säkra på att dessa besvär försvinner...

      Var försiktig är mitt råd. De kan aldrig lämna några garantier.. men lyssna på din egen magkänsla och följ din intuition. Läs på. Jag vet inte vad för bättre råd jag kan ge dig i det här fallet. Jag skulle inte välja botox igen, det är ett som är säkert. Förjävla ont gjorde det också! Sista gången fick de söva mig, men första gångerna var jag vaken och det var verkligen hemskt. Skall du få botox, be om att få sova, eller i alla fall dimma bort en stund.

      Radera
    2. Å fytusan det låter så hemskt allt du gått igenom och fortfarande gör uhu!! Lider med dig för dessa tarmsmärtor är fasen inte att leka med. Jag var ut och käkade en kväll och hade då inte kunnat gå på toa på över en vecka. När jag kom utanför restaurangen satte tarmen fart . Magen blåstes upp till gravid i 9.de månaden och det tröck t-o-m upp ut i ryggen och halsen smärtorna- Kunde inte andas och hyperventilerade utanför stället. Det var total stopp helt enkelt. Gick 3 km hem för att få igång tarmskrället men fick slänga mig utmed våran å i alla räcken och hänga över dem som en galning .Väl hemma i med 750 ml vatten upp i tarmen vilket i sin tur ga vännu mer smärtor sen var det bara vråla när allt skulle ut. Men jag tackar vet inte vad för mitt vattenlavemang för med det kan jag få ut skitet om än de sätte rigång tarmen sen som hela tiden känns nödig i flera dagar och man gör inget annat än går på toa och inget kommer.

      Näe jag är livrädd inför allt detta som blivit. Har ju mina nack å ryggskador att fightas med som inte är nådiga och så ska tarmen börja krångla med. Näe efter att ha läst din blogg ska jag vara väldigt försiktig med ingrepp och väga för och emot. Jag har ju ändå bra dagar nu och vill inte ha detta varje dag. Jag lider verkligen med dig och hoppas det snabbt blir bättre för dig.

      Radera
    3. Provade vattenlavemang bland det första jag gjorde i lavemangsväg, men de funkar inte för mig. Vattnet kommer inte ut. Det vandrar uppåt och orsakar såna kramper att jag vet inte vad. Kluckar i hela tarmen. När jag går, andas, rör mig. Nåt slags backventil som inte funkar som den ska? Eller så gör den precis det. Funkar. Vatten ska ju eg inte upp den vägen, men tänk om det hade fungerat.. så smidigt det hade varit!

      Förstår så väl vad du menar med restaurangbesöket. Har haft de där episoderna själv.. när jag varit nära att svimma av. Tagit mig hem med hjärtklappning, spykänslor och puls på jag vet inte vad. Det har varit brädan som hjälpt mig i de lägena. Brädan var den bästa lösningen jag kom på. Den har hjälpt mig mycket. Men den är ingen hållbar lösning och den är väldigt vad ska jag säga, låsande? Det går ju inte att lägga sig upp o ner i tid och otid med tanke på att man aldrig vet hur lång tid det kommer ta den här gången... en timme? Två? En halvtimme?

      Jag funderar över om du ändå inte har nån form av mekaniskt stopp i tarmen, i min värld låter det så.. men jag är ju ingen läkare.. kan inte ditt enterocele ställa till det? Hoppas verkligen det blir bra för dig. O för mig med för den delen! Det är ju det jag kämpar för...

      Radera