torsdag 14 februari 2013

Ändrade planer igen

Har spenderat dagen med att jaga sjukfolk. Först på Karolinska, sen på Medtronic och sen på röntgenavdelningen. Jahopp. Inte så mycket klokare men lite svar fick jag i alla fall. Alltid något!

Första beskedet (som kom från en jättegullig och vänlig sköterska -tänk om alla vore som hon!) var att hon kunde hjälpa mig att ordna manometrin samma dag som den bokade defekografin för att underlätta med lång transport och göra det hela så smidigt som möjligt. Däremot kunde hon inte svara på om det fungerade att göra dessa undersökningar så snart efter en operation och hon kunde inte ge mig någon hint om ifall det kunde tänkas vara möjligt att åka bil i ca femtio mil en dryg vecka efter det här ingreppet. Bad mig kontakta Östra o höra med dem, men med mitt ickebefintliga förtroende för just Östra så valde jag att istället ringa dem som har hand om den medicinska utrustningen, Medtronic. Har pratat med dem förr och tycker de verkar ha mer koll än läkarna har.. så på den vägen bar det.

Medtronic fick jag inte tag på men en representant ringde upp mig några timmar senare. Då hade jag dessvärre redan hunnit tala med Röntgen på Huddinge som väl tyckte detsamma som jag-  att det var lite väl nära operationen för att sätta sig och åka femtio mil.. så vi beslutade tillsammans att senarelägga undersökningen någon vecka i alla fall. Fick dock inget datum utan detta skulle komma med en ny kallelse... sånt gillar jag inte. Blir så stressad av att inte veta hur jag ska planera. Kunde alltså inte kontakta dem som sköter manometrin för att samordna dessa, och inte heller fick jag ju veta ifall min kirurg var i tjänst de datum som blev aktuella nu. Alltid något att oroa sig över. Jag har ju förmågan att oroa mig lite extra dessutom så det här blir ju kanon.. not. Nu är det bara att vänta på nästa kallelse och hoppas att det datumet är ett datum som passar mig bättre. Vill inte behöva ringa dem och knöla igen.

När representanten från Medtronic ringde upp hade jag fått svar på de flesta av mina frågor men fick i alla fall lite mer klarhet i mina funderingar. Förmodligen gjorde jag i alla fall rätt i att skjuta på röntgenundersökningarna i Huddinge lite längre fram. På en dryg vecka hinner man inte hämta sig sådär jättemycket precis. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar