torsdag 28 februari 2013

Något positivt

Fick en väldigt trevlig överraskning idag. Blomsterbud! Inte varje dag något sådant sker. En gammal vän (tack Gita!) som skickat blommor åt mig. Gulligt! Man blir ju lite rörd av sånt där..  blommor är en bra humörhöjare. Tillsammans med fint väder ute är de en oslagbar kombo.

Fick ju mensen idag till råga på allt. Värk från helvetet i magen och mensvärk på det. Mensvärk som dessutom blir värre för varje gång som går. HEMSKT! Inte jättetiptop tajmat direkt men vad göra? Bara att gilla läget och försöka stå ut.

Imorse blev det tre medel. Spontaniteten i tarmtöminngen fanns inte nånstans på kartan. Försökte hålla mig till så få som möjligt. Något positivt var väl att tömningarna efter medlen var större än vanligt. Smärtan och uppblåstheten var dock ingen hit.

Under förmiddagen fick jag dessutom "toahugg" i magen som gjorde att jag fick uppsöka en toa men det kom bara pyttelite, som en droppe i havet men ändå? Något kom ut. När jag nu på em har tokvärk igen har jag tagit två medel (det blir fem idag) och fått ur mig mer än normalt på kortare tid dessutom men nu sprängvärker magen igen. :( Tagit ipren. Vet inte om det kommer hjälpa, om det är mensvärken som spänner och värker eller om jag borde ta ett medel till.. försökt chansa på att inte göra det eftersom en felbedömning skulle göra den ännu värre.. det är så jävla svårt att veta? Värken sitter på samma ställe oavsett. Nedre delen av buken. Kombon av mensvärk och min vanliga överjävliga tarmvärk är ingen bra match.

Min vän talade om för mig att hon har en kollega som fått en nervstimulator precis som jag. Att det tog cirka tre månader för dosan att börja funka... alltså samarbeta med tarmen och att det var ett helvete innan hon kom dit. Nu är det bland det bästa val hon gjort. Det ger mig lite hopp. Hopp om att den kanske kan börja fungera. I sinom tid. Jag tänker i alla fall fortsätta drömma tills mina drömmar krossats totalt och det hoppas jag de inte gör. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar