fredag 8 februari 2013

Fredag

Jahopp. Ännu en vecka börjar nå sitt slut. I alla fall arbetsvecka. Eftersom jag inte hör till de priviligerade som klarar av att jobba som det är nu så försöker jag ändå göra mitt bästa för att skilja på helg och vardag. Jag städar inte under helgen om det inte är nåt alldeles speciellt jag städar inför. Lördag och Söndag är med andra ord "vilodagar" även för mig. Även om jag alltid hittar något jag måste lösa. Soffpotatis kommer jag nog aldrig bli... även om min make gärna hävdar att jag är det efter klockan sju på kvällen. Det kan jag hålla med om. Efter klockan SJU är jag som en strandad val. I soffan. Jag rör mig inte om jag inte absolut måste. Då har orken tagit slut och magen tagit över. Dagens kämpande tar ut sin rätt så att säga. Soffan blir min bästa vän.

Hur som helst, idag är det Fredag (vilket när jag fortfarande hade ett "normalt" arbete var veckans bästa dag för mig. Hela helgen orörd.. så mycket att se fram emot och så mycket tid att vila ut och träffa vänner. Något i den stilen. Nu har hela det där begreppet förändrats. Helgen har blivit lite av en avlastning för min del. Gubben är hemma och kan hjälpa mig med lillan, vilket innebär att jag kan få mer tid att ta hand om mig själv (gynnar ju hela familjen) och dessutom får vi tid att mysa allihop tillsammans. Nu skall jag inte gnälla för mycket, för min mamma hjälper mig något otroligt mycket under veckodagarna, men det är ju ändå arbetsdagar för gubbens del vilket innebär att jag flänger upp senast klockan sex och mår man fan från början o sovit uruselt är det döden att tag sig upp vid den tiden. På helgen är det ju "sovmorgon" även i den här familjen, vilket innebär att vi går upp vid sju istället - och lägger oss vid tio, haha... Halleluhja! MYS!

Den här fredagen är lite annorlunda. Skall sjasa iväg maken o lillan hem till mamma och ha lite tjejmiddag med de andra mammorna i mammagruppen hos mig. Ser jag fram emot! Men oroar mig samtidigt för denna jävulsmage som hittils den här veckan betett sig ännu sämre än den brukar. Värk, värk VÄRK! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar