lördag 9 februari 2013

Mammakväll

Hade en fantastiskt trevlig kväll igår. Magen till trots. Förutsättningarna var som vanligt när jag behöver må lite extra bra helt katastrofala. Tokstrejk och jävulskvärk trots att jag hade mamma här som hjälpte mig större delen av eftermiddagen just för att jag verkligen skulle få tid att ta hand om magen och ge den största möjliga chans till hjälp att komma i fas. Det hjälpte inte. Kort och gott. Visst fick jag ur mig en del  gegga (en hel del faktiskt) men på vanligt maner så spände buken upp sig ändå. Ännu mer efter än innan min magbehandling. Ibland undrar jag vad det här fenomenet beror på? När skiten kommer ut och massa gaser med den borde tarmen rent logiskt lugna sig en del, men icke. Tvärtom. Tokspänt, värkande och molande. Ja, de två är olika former av värk...  den ena mer akut och den andra mer kronisk. Kan man säga så?

Hur som helst. Det blev en fantastiskt trevlig kväll ändå. Så glad att jag lyckades genomföra den. Alltid extra nervigt inför såna här tillställningar. Inför alla de tillställningar jag bestämmer mig för att försöka genomföra. Ibland funkar det bättre, ibland sämre. Ibland går det käpprätt åt skogen. Det är ju inte så ofta jag får tillfälle att göra såna här saker. På grund av magen framförallt och på grund av att jag faktiskt har en liten docka som alltid kommer i första hand. Orken räcker inte mycket längre än så. Ibland undrar jag hur den räcker över huvud taget, men svaret är väl att det inte finns nåt val. Den räcker inte men det är bara att gilla läget. Oavsett. Kanske just därför blir det inte så mycket utrymme för den här typen av tillställningar, vilket gör det extra roligt när de faktiskt genomförs!

Gårdagen var en sådan kväll. Hur trevligt som helst. Sviterna från magen kommer självfallet idag då bakslaget känns så det räcker och blir över. De började redan inatt. Kanske därför jag sov hela tre timmar trots att jag var ensam och hade hela huset för mig själv... alla förutsättningar till att sova gott med andra ord. Om jag hade haft en kropp som tillät mig det. Men det får vara värt det. Vi hade en otroligt trevlig och mysig kväll igår. Betydligt senare än jag är van att vara uppe nuförtiden, men som sagt det får det vara värt. Jag ser redan fram emot en nästa gång, även om jag inte hade klarat av att genomföra den imorgon.. ;-)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar