fredag 11 februari 2011

Strul med specialistvårdsremiss - igen

Det var som jag anade. Eller hade misstänkt från början. Det blev strul med specialistvårdsremissen från Västra Götaland till Danderyds Sjukhus. Fel prioriteringsgrunder. Jag såg ju detta när jag fick remissen och skrev och ringde till Danderyd. Bad dem säga ifrån direkt om det såg konstig ut eller inte skulle fungera så jag hade chans att skaffa en ny remiss och inte förhala något. Det var ok när de fick den - OM jag var lättad?! Om.. det är inte helt lätt att få en sådan här remiss.. många frågor och alla svar är inte de "rätta". Av erfarenhet vet jag.

Dessvärre fick jag mitt samtal från Danderyd igår på tok för sent. Vid halv sex. Då ringde sköterskan ÄNTLIGEn upp o bekräftade mina misstankar. Fast då hade ju misstankarna försvunnit för länge sedan eftersom jag fått klartecken.. men nu var det alltså inte så. Remissgrunderna måste ändras eftersom läkaren var tveksam till om den gäller för en operation av det här slaget. Han hade försökt få tag i västra götalandshistorien igår men de hade redan stängt. Panik!

Han hade även försökt få tag i min kirug på Karolinska, men denna är som bekant på kurs i Danmark och kommer först på måndag.. när dessa två bitar är på plats (remiss och samtal med henne) skall jag enligt uppgift från sköterskan förhoppningsvis får en telefontid med min kirurg på Danderyd för att sedan boka in en operationstid efter det. Spara tid, spara resor = me like! Men det var ju detta med remissen.. jag skrev till dem igår.. för att ligga före i tiden så att säga. Ringde dem imorse. Hängde på låset.. bara för att få som svar att Göteborgsavdelningen har stängt på fredagar!! (!!) Stängt? What the f--k!? Man kan väl inte ha stängt på fredag? Deras öppettider är inte direkt generösa i normala fall.. så detta kom som en STOR besvikelse. Nu får man gå med ångest hela helgen.. o försöka igen på måndag.. med rädslan att få avslag igen.. oerhört frustrerande och tar på de krafter man mot alla odds trots allt har kvar. Hur ska man kunna vara positivt när allt bara går emot en?! Det är i alla fall inte min starka sida. Försökte ringa Danderyd igen men inte heller de vill svara idag.. o då har de ändå telefontid. Tio minuter till, jag försöker igen.. wait...Nähä, inte nu heller. Fantastiskt. Det blir som sagt en ångestfylld helg i väntan på måndag. O en utdragen operation återigen. Jag tror jag kräks.

I väntan på detta hoppas jag att morgondagens besök skall få oss att tänka på lite annat. Positiv energi är aldrig fel. Man ska värna om de nära. De är de som gör livet värt att leva.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar